MUP ZDK: Uz prijetnju nožem opljačkana kladionica, prijavljeno još nekoliko krađa u kantonu

Policija Zenica

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, navedeno je u izvještaju MUP-a ZDK za 13. decembar.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U Visokom je sinoć u 19:30, u mjestu Šareni Hanovi, od strane nepoznatog lica i uz prijetnju nožem izvršeno  razbojništvo u Sportskoj kladionici “BH Play”, a nad uposlenicom V.M. iz Kaknja. Tom prilikom je otuđen određen iznos novca, a povrijeđenih lica nije bilo. Na mjestu izvršenja razbojništva je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Kakanj jučer se u 17:40 se obratilo lice S.A. iz Kaknja i tom prilikom prijavilo izvršenje teške krađe u stan koji se nalazi u ulici Alije Izetbegovića, vlasništvo lica Š.M. iz Kaknja. Kako je prijavljeno, iz stana je otuđen laptop, manji iznos novca i neutvrđena količina zlatnog nakita. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

U dežurnu službu Policijske stanice Tešanj putem telefona jučer se u 12:30 obratilo lice H.N. iz Tešnja te tom prilikom prijavilo žensku osobu M.E. iz Tuzle i još jednu žensku osobu, a da su od istog otuđile određen iznos novca iz novčanika, mobilni telefon marke “Nokia”, pečat od firme i ključeve od ugostiteljskog objekta. Daljnji rad na dokumentovanju prijavljenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Tešanj.

U jutarnjim satima jučer, u 7:40, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Usora se obratilo lice Ć.I. iz Usore i tom prilikom prijavilo da je u toku noći s 11. na 12. decembar, u mjestu Žabljak, od strane nepoznatog lica izvršena teška krađa u objekat firme “Ćosićpromex” d.o.o. Usora, iz kojeg su tom prilikom otuđena dva aparata za zavarivanje, dok su iz dva teretna motorna vozila koja su se nalazila u krugu navedene firme otuđena četiri akumulatora i oko 150 litara pogonskog goriva. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Usora.

Na području kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Prethodni članakTip ličnosti koji ima samo 1% ljudi: Riješite test i saznajte jeste li među njima…
Sljedeći članakIzudin Bajrović nakon tri evropske nagrade za “Quo vadis, Aida?”: Sada se pokazalo da nas je Oskar nepravedno zaobišao