Musa o “Zajedničkom iftaru”: “Ovdje se radi o krajnjoj provokaciji gdje se iftar organizuje za 27. noć ramazana”

Musa o “Zajedničkom iftaru”: “Ovdje se radi o krajnjoj provokaciji gdje se iftar organizuje za 27. noć ramazana”

Sarajevski otvoreni centar (SOC) objavio je na svom službenom Instagram profilu da organiziraju iftar za sve prijatelje/ice i članove/ice LGBTIQ zajednice.

“U toku je mjesec ramazan, koji u islamu ima poseban značaj. Obzirom da mnoge LGBTIQ+ osobe u BiH prakticiraju islam, željeli/e smo da organizujemo događaj za njih, ali i za sve druge LGBTIQ+ osobe, na kojem ćemo da dijelimo hranu i da uživamo u društvu jedni drugih, bez obzira na naša vjerska uvjerenja i tradicije.

Bilo da ste članovi/ce ili prijatelji/ce LGBTIQ+ zajednice, pozivamo vas da se pridružite ovom zajedničkom iftaru, i, ukoliko želite, donesete nešto što ste vi skuhali, i na taj način doprinesete zajedničkoj sofri. Zbog ograničenih prostornih kapaciteta važno je da se što prije prijavite putem linka koji je u opisu našeg profila. Prijave ćemo zatvoriti nakon što se popune kapaciteti, a prijavljeni će dobiti odgovor sa lokacijom na mail.

Vidimo se na zajedničkom iftaru u ponedjeljak 17. aprila, sa početkom od 19 sati”, naveli su iz SOC-a.

Sanin Musa, predsjednik stranke “Vjera, narod, država” i organizator nekoliko kontra LGBT protesta koji su održani proteklih godina u Sarajevu, navodi da je riječ o provokaciji.

“Mi LGBT projekat smatramo udarnom iglom satanizma u pokušaju uspostavljanja poretka u kojem će se Iblis (Šejtan, Lucifer) obožavati na zemlji a ne Gospodar. Stoga izlazimo i pravimo proteste protiv toga, tako da i ovaj takozvani iftar smatramo dijelom te agende u provociranju, ponižavanju i skrnavljenju Allahovih propisa”, kazao je Musa na početku razgovora za Source.ba portal.

Ističe da su protiv toga.

“Ima nešto što se zove oksimoron, odnosno spajanje nespojivog. Kad kažete npr. živi leš ili hladno sunce, znači ono što je nespojivo, tako da promoviranje iftara za LGBT populaciju je samo skrnavljenje Allahovih propisa.

U Medini je svojevremeno Allahov poslanik s.a.v.s. je srušio jednu džamiju koju su izgradili munafici zato što mu je Allah to naredio jer je ta džamija izgrađena radi smutnje i nereda, ne radi pokornosti Allahu dž.š. Taj iftar je organizovan isto u tom smjeru smutnje i nereda, a ne pokornosti Allahu dž.š. Mi ne možemo zamisliti recimo da se za Uskrs ovako nešto organizuje i napravi katolicima ili za Badnje veče pravoslavcima, takvo nešto nećemo čuti ni vidjeti i ne treba na kraju krajeva.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica