Portal 072info

Muškarci će 7 puta češće ostaviti suprugu kada se razboli

nasilje-deca-seksualno-zlostavljanje-silovanje-zlostavljanje-strah-plac-1353367124-231682

Muškarci će sedam puta češće ostaviti suprugu kada se razboli, dok se to kod žena događa puno rjeđe.

Najnovije američko istraživanje koje je otkrilo te podatke provedeno je na 500 bračnih parova. Jedno od partnera imalo je dijagnozu ozbiljne bolesti poput raka ili multiple skleroze.

Statistički podaci o razvodima među njima bili su prosječni, ali dublje istraživanje pokazalo je da će brak završiti razvodom puno češće kada je bolesni partner žena.

Drugim riječima, žene su puno bolje u podnošenju teške situacije nego muškarci. Među 23 razvoda evidentirana među oboljelima od multiple skleroze otkriveno je da su u 22 razvoda oboljele bile žene, a samo u jednom slučaju oboljeli je bio muškarac.

Otkrića o takvoj pojavi potvrđena su i kod drugih bolesti. Od 23 pacijenta s tumorom mozga, čiji su se brakovi raspali, 18 je bilo žena, a od 14 oboljelih od raka, žena je bilo 13.

21 posto brakova u kojima su bile bolesne žene završilo je razvodom, za razliku od 3 posto brakova u kojima je oboljeli bio muškarac. Znanstvenici kažu da je očito kako su žene jače kada je riječ o ostajanju uz bolesnog partnera.

Večernji

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box