Portal 072info

MUŠKARCI I EMOCIJE: 9 suptilnih načina kojima daje do znanja da mu je stalo

Muškarci ne izražavaju svoje osjećaje uvijek na najbolji način. Možda je to stvar odgoja, karaktera ili je nešto što je karakteristično snažnijem spolu. Bez obzira na razloge, činjenica je kako muškarci svoje emocije iskazuju teže od žena ili ih nastoje prikriti.

To ne znači kako se iza tog brda ne valjaju snažne emocije. Oni koji verbalno izražavaju što osjećaju najčešće nisu niti iskreni. Muškarcima je svojstvenije osjećaje iskazivati gestama, a ne riječima.

1. Učinit će sve kako bi se ti osjećala dobro

To može biti nešto jednostavno kao da ti ponudi jaknu, kada vani postane hladno, ili odluči s tobom gledati film koji si odabrala ti. Što god je u pitanju, on je sretan kada si i ti sretna. To ne moraju biti velike stvari, već male i to baš kada ti je najpotrebnije.

2. Kada te sluša, doista te sluša

Ne osuđuje te. Ne daje ti neželjene savjete. Ne ukazuje na tvoje pogreške. Ne trlja ti ih na nos. Dozvoljava ti da se ispušeš. Svima je to ponekad potrebno. I sluša te, dok govoriš. Sluša, jer mu je stalo.

3. Uvijek je iskren prema tebi, čak i kad ti to ne želiš čuti

Neće prema tebi biti grub niti će te vrijeđati, ali reći će ti i one stvari koje možda ne želiš čuti. Tako će postupiti jer želi da donosiš razborite odluke, utemeljene na istini, a ne laži. Previše mu je stalo do tebe da bi ti lagao. Mogao je slagati, ali ne vjeruje da odnos koji je utemeljen na laži može dugo opstati. Zato govori istinu, čak i kada to nije lako.

4. Za tebe on uvijek pronađe vremena

Radi dva posla, brine se za roditelje, braću i sestre, pa ipak, kada ga nazoveš, on uvijek ima vremena za tebe. Ponekad uzme predah od svega, ali uvijek se pobrine da tebi posveti onoliko pažnje koliko tražiš od njega. Njemu je potreba biti u tvojem društvu.

5. Ponaša se zaštitnički kada misli da te je netko povrijedio

Bez obzira radi li se o drskoj prijateljici koja te uvijek nekako uspije povrijediti ili o šefu na poslu koji je bezobrazan ili se tebi u gužvi, u kafiću, nekakav tip obrati bez poštovanja, spreman je boriti se za tebe. Ti mu ne trebaš ništa reći. Neće ti niti dati priliku. Ako samo osjeti da si u nekakvoj opasnosti, on će biti tu za tebe.

6. Vjeruje u tebe

Ponosan je na svaki tvoj uspjeh. Podržava te u tvojim nastojanjima da postigneš zadani cilj. Ako postoji jedna stvar oko koje nema dvojbe, kada su u pitanju veze, onda je to slijedeće: Osoba s kojom si mora vjerovati u tebe. Ako to nije slučaj, onda si s pogrešnom osobom.

7. U krevetu je odličan

Veza je znatno više od seksa, ali želiš li saznati što on doista osjeća, samo zaviri pod plahte. On je odličan ljubavnik i voli ti udovoljavati. Radi ti baš ono što najviše voliš i u čemu najviše uživaš. Jer, kada uživaš ti, uživa i on.

8. Kada pogriješi, ispriča se

Neki se tipovi ne ispričavaju. Zašto? Pa zato što im nije stalo. Drugi se ispričaju samo kako bi te primirili, ali im u biti nije stalo. Muškarac kojemu je stalo, iskreno će, glasno i jasno, priznati da je pogriješio, nastojati popraviti učinjeno i truditi se ne ponavljati iste pogreške.

9. Kada te gleda, doista te i vidi

Ima nešto u pogledu, kao da ne gleda tvoju vanjštinu, već direktno u tvoju dušu. Ako tvoj muškarac dozvoli da ga pogledaš u oči i otvori ti se dovoljno da mu zaviriš u dušu, onda je njemu doista jako stalo do tebe. Potrebno je neko vrijeme kako bi se postignula ovakva razina intime, ali takvi su trenuci doista posebni u našim životima i rijetko kada se zaboravljaju.

Podijelite članak