Muzaferija i Nikolajev nosit će zastavu BiH na otvorenju ZOI u Pekingu

m
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Na svečanom otvaranju Zimskih olimpijskih igara u Pekingu, 4. februara, čast da nose zastavu Bosne i Hercegovine imat će sportisti Elvedina Muzaferija (alpsko skijanje) i Mirza Nikolajev (sankanje).

Oni će s ponosom i zadovoljstvom unijeti zastavu Bosne i Hercegovine na čuveni stadion Ptičije gnijezdo, gdje se Olimpijske igre vraćaju nakon 2008. godine, saopšteno je iz Olimpijskog komiteta BiH.

Ovo je prvi put da na zimskim olimpijskim igrama zastavu nose ženski i muški predstavnik državnog tima, a ovaj protokol je uveo Međunarodni olimpijski komitet na prethodnim, Ljetnim olimpijskim igrama u Tokiju.

ČITAJ JOŠ:  Rukometaši Viteza nakon Sloge savladali i Kiseljak

Olimpijski tim BiH čine Elvedina Muzaferija, Emir Lokmić, Esma Alić (alpsko skijanje), Sanja Kusmuk i Strahinja Erić (skijaško trčanje) i sankaš Mirza Nikolajev. Njima će se pridružiti pet trenera u borbi za osvajanje vrhunskog rezultata za Bosnu i Hercegovinu

GODISNJICA
MARKETING