Portal 072info

Na dan Tošetovog rođenja promocija knjige „Ovo nije kraj“

tosee

Na datum rođenja Tošeta Proeskog, 25. januara, održat će se promocija knjige “Ovo nije kraj”, u kojoj su obuhvaćeni svi segmenti života makedonske muzičke legende.

Autor ove knjige je Sonja Aleksoska Nedelkovska, poznata makedonska novinarka, a izdavač je Fondacija Tošeta Proeskog.

Kako bi se realizovalo izdavanje knjige “Ovo nije kraj”, intervjuisano je više od 80 sagovornika. Uspomene na Tošeta podijelili su i članovi njegove najuže porodice, i to: sestra Dora, zet Slaven Risteski, sestrić Kristijan. Dosta zanimljivih i interesantnih detalje iz djetinjstva podijelili su njegovi drugovi iz Kruševa, rodnog mjesta tragično preminulog pjevača.

Svi oni koji se odluče uzeti ovu knjigu, moći će saznati više o počecima karijere Proeskog, o njegovim prvim nastupima i prvoj otpjevanoj pjesmi. O tome kako je njegov profesionalni muzički put napredovao, uspomene dijele i makedonski autori, tekstopisci i producenti, novinari, kao i poznata imena iz svijeta klasične muzike i sporta. Kako je Toše osvojio Bosnu, Hrvatsku, Srbiju i čitav Balkan, otkrit će nam poznate ličnosti sa tih prostora, koje su uspjele istaći neke bitne detalje vezane za ovu knjigu.

Također, svjetski autori će podijeliti iskustvo o saradnji sa Tošetom, prilikom snimanja njegovog albuma za evropsko i strano tržište, “The hardest thing”.

„Knjiga će se naći u luksuznom pakovanju, a u njoj će biti fotografije iz Tošetovog privatnog albuma. Na tim fotografijama ovjekovječeni su trenuci sa njegovim najbližima, kao i detalji iz djetinjstva, prvi nastupi, koncerti i slično“, kazali su nam iz Fondacije “Toše Proeski”.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box