Na graničnom prijelazu Doljani čeka se po 40 minuta

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

U većem dijelu BiH ovoga jutra saobraća se po pretežno suhom kolovozu, uz umjeren promet vozila. Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove ima slabije magle, koja ne utiče bitnije na odvijanje saobraćaja. Tokom dana očekuje se pojačan promet vozila, kako na putevima u BiH, tako i na graničnim prelazima, saopćeno je iz BIHAMK-a, prenosi agencija Patria.

Na dionicama sa aktuelnim radovima postavljena je privremena saobraćajna signalizacija i saobraća se sporije. Izdvajamo magistralne puteve: Brod na Drini-GP Hum, Šićki Brod-Tuzla-Bijeljina, Doboj-Gračanica i Nevesinje-Mostar,kao i autoput Bosanska Gradiška-Banja Luka (na lokalitetu Kutlešin Gaj).

ČITAJ JOŠ:  Andrej Plenković: Ruska invazija zahtijeva odgovor EU i međunarodne zajednice

Zbog aktiviranih klizišta potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnim putevima R-456 Priboj-Teočak-Sapna(dionica Goduš-Rastošnica) i R-459 Tuzla-Dokanj-Šibošnica (dionica Lovački dom-Šibošnica). 

Na autoputu A-1 (Zenica-Tarčin i Zvirovići-Bijača) saobraća se bez vanrednih ograničenja, po pretežno suhom kolovozu.

Prema informacijama granične policije jutros se na GP Doljani na izlazu iz naše zemlje čeka oko 40 minuta, dok na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 15 minuta. Danas od 10:45 do 11:45 sati doći će do obustave saobraćaja na GP Bosanska Gradiška-Stara Gradiška.

ČITAJ JOŠ:  Oštre mjere u BiH: Zatvorena tri ugostiteljska objekta!
072INFO TV