hrvatska more guzva 1
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Lifestyle / Zabava
NER FIT

U ljetovalištima na Makarskoj rivijeri, prema podacima turističkih ureda, odmor provodi više od 56.000 domaćih i stranih gostiju, što je oko 70 posto u odnosu na isto vrijeme 2019.

FIXGEHALT

Po broju turista vodi Makarska s 15.800 gostiju, u Baškoj Vodi gdje se i dalje traži krevet više odmara se 11.500 turista, u Tučepima ih je više od 8000, a u Podgori 5.500, dok Općina Gradac ugošćuje više od 6000 gostiju.

Gotovo sve hotelske kuće na Makarskoj rivijeri posluju bez slobodnih soba pa se za nastavak ljetovanja u hotelima preporučuje prethodna rezervacija smještaja.

Malo je preostalo slobodnih mjesta i u kućama za odmor, kao i u apartmanima kod privatnih kućevlasnika na cijelom Primorju, a krevet više traži se i u većini turističkih, doznaje se u turističkim uredima.

LIDER

Posljednji julski vikend obilježen je znatno povećanim prometom na cestama Makarskog primorja i u trajektnim pristaništima.

Na državnoj cesti D8 vozi se u dužim isprekidanim kolonama s povremenim kraćim zastojima, a manje gužve stvaraju se na prilazima turističkim mjestima. Promet je znatno povećan na državnoj cesti 535 od Baškog Polja do tunela Sveti Ilija u Bastu, dok je na ulazu na autocestu kod Zagvozda kolona vozila duga oko dva kilometra.

Trajekt Pelješčanka koji vozi na liniji Makarska-Sumartin popunjen je u oba smjera za današnje i sutrašnje plovidbe.

Na liniji Drvenik-Sućuraj neprestano plove dva trajekta, čekanje na ukrcaj u Drveniku traje oko dva i pol sata, a toliko dugo čeka se i za povratak s Hvara prema kopnu.

Dobra popunjenost hotela, kuća za odmor i porodičnog smještaja očekuje se i u nastavku ljeta, kažu u turističkim uredima na Rivijeri, gdje je kraj jula ugodno iznenadio hotelijere i turističke radnike.