Portal 072info

Na manifestaciji “Korakom do plesa” u Zenici učestvovalo 920 djece

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Mališani iz Javne ustanove “Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica“, njih 920, učestvovalo je u subotu na manifestaciji „Korakom do plesa“ kojom su prezentovali sve što su naučili u vrtiću, a vezano je za muzički izraz, javlja Anadolu Agency (AA).

 Jasmina Gasal, direktorica JU „Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica“ rekla je kako je na plesno-muzičkom performansu učestvovalo 920 djece.

“Počevši od činjenice da mnogo djece u vrtiću prohoda, manifestacija je dobila naziv ‘Korakom do plesa’. Ovo je danas jedan muzičko-plesni performans u kojem učestvuje 920 djece iz svih mjesnih zajednica grada, te vrtića Javne ustanove. Nastupaju djeca počevši od tri godine do onih uzrasta do polaska u školu, a imamo i djece koja su u programu produženog boravka školskog uzrasta“, rekla je Gasal.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Napomenula je kako je trenutno u Javnoj ustanovi „Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica“ u sedam vrtića upisano 508 djece, a programom obaveznog predškolskog obrazovanja i odgoja obuhvaćeno je oko 1.100 djece.

“Uključena su djeca iz svih mjesnih zajednica koja su obuhvaćena programom obaveznog predškolskog obrazovanja i odgoja u trajanju od 180 sati. Naša namjera je bila da sva djeca imaju jednaka prava, da imaju i jednako pravo da dođu u Arenu i budu na mjestu gdje su nekad pjevali najpoznatiji muzičari i da pokažu šta znaju“, rekla je Gasal te dodala kako su sve tačke sa velikim brojem učesnika.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Erna Čunjalo odgajateljica je u vrtiću „Pinokio“ u Zenici te koordinatorica manifestacije.

“Ovaj projekat pripremamo već tri mjeseca zajedno sa našim programom obaveznog predškolskog obrazovanja i odgoja, odnosno 180 sati koji se odvija u našim vrtićima te drugim dijelovima grada i na selima. Radili smo puno, pripremali smo se puno i vježbali smo i mislim da će se rezultat pokazati“, rekla je Čunjalo.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

U sklopu manifestacije izvedeno je 12 plesnih i muzičkih tačaka.

“Večeras je 12 plesnih i horskih tačaka, djeca će zajedno izvoditi koreografije u velikim skupinama i od 350 djece. Pjevat će i horske pjesme koje su učili sa svojim odgajateljicama“, izjavila je Čunjalo.

U sklopu manifestacije u zeničkoj Areni mališani su izveli brojne dječije pjesme uz plesne koreografije koje su vježbali sa svojim odgajateljicama u vrtićima, a cilj manifestacije bio je pokazati šta su to djeca naučila u vrtiću.

Fokus.ba


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6