Na piramidama u Visokom turisti iz Indije, Jordana, Palestine, Tajvana…

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Iako turistička sezona ni izbliza nije otvorena, vodiči na piramidama u Visokom imaju pune ruke posla. Samo u mjesecu martu arheološki kompleks u Visokom koji trenutno zaokuplja najveću pažnju svjetske javnosti posjetili su turisti iz Indije, Jordana, Palestine, Tajvana, Arapskih Emirata, susjedi iz Hrvatske… piše novinska agencija Patria.

Visočke piramide nedavno je posjetio ambasador Indije u Bosni i Hercegovini Malay Mishru, a nakon njega i dioničari BBI banke iz Jordana, Palestine i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

piramida1

Stotinu gostiju „Matice hrvatskih umirovljenika“ iz Zagreba nakon što su boravili u Banji Vručici kod Teslića svratili su i do Visokog. Gošće iz Tajvana također nisu krile oduševljenje nakon obilaska piramida.

Iz Fondacije arheološki park „Bosanska piramida Sunca“ objašnjavaju kako su turistima tokom cijele godine interesantni tuneli piramida, za koje je ranije potvrđeno da boravak u njima djeluje pozitivno na ljudski organizam.

nap.ba

 

GODISNJICA
MARKETING