Portal 072info

Na pomolu nova afera u čijem je centru Milan Tegeltija (AUDIO)

EjKMyC4XcAIdFpS e1601483082527 1536x864 1
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Portal Istraga.ba objavio je audio snimak u čijem je centru predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Milan Tegeltija. Snimak koji je nazvan”Potkivanje 2″, prema navodima portala Istraga, čuje se Milan Tegeltija dok razgovara na telefon. Materijal su, navodi autor Avdo Avdić, redakciji Istrage dostavile nepoznate osobe sa područja Banjaluke, a provjerama su utvrdili da se radi o autentičnom materijalu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

“Taktiku ćete prepustiti meni, jer se vi u to ne razumijete”,kaže predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija na kraju telefonskog razgovora za koju Istraga tvrdi da se radi o Milijani Buhi, doskorašnjoj članici VSTV-a koja je navodno insistirala da njena sestra Sanja Čagar bude imenovana za sudiju Osnovnog suda u Banjaluci.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
https://youtube.com/watch?v=3MA5o8jKguU%3Fenablejsapi%3D1

Upravo su imenovanja na ovaj način, piše Istraga, jedan od problema bh. pravosuđa, o čemu je u svom Godišnjem izvještaju pisao i OSCE BiH.

Dodjeljivanje ključnih pozicija u pravosuđu kao ‘nagrada’, a ne na osnovu zasluga, šalje veoma snažnu poruku pojedinačnim sudijama i tužiocima koji još uvijek pokušavaju da se pridržavaju etičkih i profesionalnih standarda u BiH. Drugim riječima, čini se da za karijerno i lično napredovanje u bh. pravosuđu, veze mogu biti od većeg uticaja nego rezultati“, piše u Izvještaju OSCE-a koji je izazvao oštre reakcije predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ova je druga afera u dvije godine u čijem je centru predsjednik VSTV-a. Podsjetimo, prošle godine je bio glavni akter afere “Potkivanje”, ali je Komisija VSTV-a utvrdila da Milan Tegeltija ne može odgovarati, jer nije sudija.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 3
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Tegeltija se fotografisao na odmoru, Mektić mu poručio: Maldivi su dar mnogih potkivanja

Portal 072info

Tegeltija natjeran da ode, šta čeka Osmica?

Portal 072info

Tehnička analiza Glasa Amerike dokazala: Tegeltijin sporni razgovor se desio

Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME