Na sajmu domaće privrede predstavilo se 45 kompanija iz BiH

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.
DEKRA

Na Trgu Alije Izetbegovića u Sarajevu danas je otvoren “Sajam domaće privrede” na kojem će se do subote predstaviti oko 45 bh. kompanija.
        
Na proljetnom Sajmu domaće privrede predstavili su se kompanije iz oblasti pčelarstva, mesne industrije, kožne industrije kao i kompanije koje se bave proizvodnjom organske kozmetike, ljekovitog bilja te građevinskog materijala.
        
Neke od kompanija su BS Kobra iz Bosanske Otoke, mesna industrija Brajlović, pčelarski centar Batanić iz Sokolca, kompanija Eden aroma iz Kladnja, kompanija Rajz iz Hadžića…     
        
Sajam je i prodajnog karaktera pa će prodaja izloženih proizvoda pospješiti ekonomsko stanje učesnika, što je veoma važno jer većini učesnika na sajmu prihod od sajmova sastavlja 80 posto ukupnih prihoda.
        
Vlasnik pčelarske farme “Kovanjka” Emir Čolić izjavio je da se bavi pčelarstvom već 20 godina.
        
– Naša kompanija već 12 godina se predstavlja na ovim sajmovima. Što se tiče organizacije sajma moram pohvaliti Udruženje “Kupujmo i koristimo domaće”, koje organizuje ove sajmove da oni budu baš sajam, a ne samo prilika da se od izlagača uzmu pare – kazao je Čolić.
        
Čolić je dodao da su ovakvi sajmovi veoma bitni za njegovu kompaniju, jer na njima njegova kompanija plasira oko 80 posto svoje proizvodnje.
        
– Prošle godine naša kompanija je napravila objekat za vrcanje meda. Naime, aplicirao sam za pomoć kod Ministarstva za raseljena i izbjegla lica koje je učestvovali sa 30 posto u gradnji novog objekta. Ove godine planiramo izgraditi mini punionicu, što će zaokružiti projekat pčelarske farme “Kovanjka” koja je u skladu sa najvišim evropskim standardima proizvodnje meda – rekao je Čolić.

Avaz