Na susretu gradonačelnika Kasumovića i delegacije kompanije ArcelorMittal izraženo zadovoljstvo zbog izgradnje moderne Toplane 

40E8E223 B6F8 46F2 BD43 85A02D7AADFE
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića jutros je posjetila delegacija kompanije ArcelorMittal u sastavu: Augustine Kochuparampil, generalni direktor ArcelorMittal Evropa – segment Dugi proizvodi, Nikhil Mehta, generalni direktor ArcelorMittal Zenica i Sanjay Samaddar, koji od 31. marta 2022. godine preuzima funkciju generalnog direktora koju je do sada obnašao Augustine Kochuparampil. 

Kompanija ArcelorMittal dala je izuzetan doprinos u realizaciji generacijskog projekta rješavanja problema daljinskog zagrijavanja u gradu Zenica, što je bila i glavna tema ovog susreta. 

U trenutku preuzimanja mandata Gradonačelnika, grijanje u Zenici bilo je u kolapsu. Inače, to je bio decenijski problem u gradu. Osim toga, Grad je bio prezadužen i nije bilo mogućnosti da se dodatno zaduži za bilo koji projekat. Uz iznalaženje vlastitih sredstava i partnerstvo te ogromnu podršku kompanije ArcelorMittal, a na radost svih korisnika daljinskog zagrijavanja u gradu Zenica, riješili smo ovaj problem. S velikim zadovoljstvom mogu potvrditi da su građani Zenice poslije skoro tri decenije zadovoljni grijanjem“, kazao je gradonačelnik Fuad Kasumović. 

Tokom susreta izraženo je obostrano zadovoljstvo zbog uspješne realizacije projekta izgradnje moderne ekološki privatljive Toplane kroz koji će građanima i drugim subjektima biti obezbjeđena kvalitetna isporuka toplinske energije. 

Naglašeno je da su ulaganja kompanije ArcelorMittal u zaštitu životne sredine milionska te da ova kompanija njeguje prijateljsko okruženje i dobru saradnju sa lokalnim zajednicama u kojima posluje. 

Također, izneseni su planovi i očekivanja kompanije ArcelorMittal za naredni period. 

Zaključeno je da će se saradnja Grada Zenica i kompanije ArcelorMittal nastaviti i u budućnosti. 

Na kraju susreta gradonačelnik Kasumović uručio je Pismo zahvalnosti Augustinu Kochuparampilu za pružanje podrške u rješavanju dugogodišnjeg problema obezbjeđenja pouzdanog izvora toplinske energije za gradski sistem daljinskog grijanja.

85389E84 7370 4E5D A26C D657A11EB3A7