Na sutrašnjoj sjednici Vlada FBiH će donijeti odluku ko će mijenjati preminulog ministra Mandića

mandic 4
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Na sutrašnjoj sjednici u Sarajevu Vlada Federacije će donijeti odluku ko će do isteka tehničkog mandata Federalne vlade mijenjati nedavno preminulog federalnog ministra zdravstva Vjekoslava Mandića, saznajemo u Vladi Federacije.

Podsjećamo, ministar Vjekoslav Mandić je preminuo 7. oktobra na Sveučilišnoj klinici u Mostaru.

– Sutra se u Sarajevu održava sjednica Vlade Federacije na kojoj će se imenovati osoba koja će mijenjati preminulog ministra Mandića. Još uvijek nije precizirano da li će to biti neko od pomoćnika ili sekretar Ministarstva. U svakom slučaju premijer Federacije BiH je taj koji će potpisivati zakonske i podzakonske akte u ime Ministarstva – rečeno nam je u Federalnoj vladi.

Podsjećamo, ovo je treće federalno ministarstvo koje je ostalo bez ministra. Najprije je Elvira Dilberović sa mjesta ministrice Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke u februaru 2020. godine, otišla za ambasadoricu BiH u Švedskoj. Mijenja je sekretar Ministarstva Alden Kajtaz. Zatim, federalni ministar za boračka pitanja Salko Bukvarević je 29. jula 2020. godine usljed komplikacija izazvanih koronavirusom preminuo. Prema odluci Vlade FBiH mijenja ga Mirza Terzo, pomoćnik ministra.

GODISNJICA
MARKETING