Portal 072info

Na tradicionalnom iftaru u Konjević-Polju bilo više od 7.000 postača, stigao i Vedad Ibišević s ocem

U Konjević-Polju, u Republici Srpskoj, sinoć je održan iftar na kojem je bilo više od 7.000 postača iz svih krajeva BiH.

Kako javlja reporter Avaza s lica mjesta, na iftaru je, osim povratnika iz Republike Srpske, prisutvovao i veliki broj političkih zvaničnika, uglednih sportista i kulturnih radnika iz cijele BiH.

Postači su od popodnevnih sati pristizali autobusima, automobilima, a dolazi su iz Bijeljine, Sarajeva, Banje Luke, Ilijaša, Tuzle, Mostara, Srebrenika…

Mnogi Podrinjci da bi prisustvovali ovom događaju došli su iz Evrope i Amerike.

Iftaru je, između ostalih, prisustvovao reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović, koji je održao vrlo nadahnut govor.

Prisutni nisu krili radost zbog dolaska Vedada Ibiševića, našeg nogometnog reprezentativca iz njemačke Herthe, koji se na iftaru u Konjević-Polje pojavio sa svojim ocem.

U izjavi za Avaz.ba Ibišević je izrazio radost zbog iftarskog okupljanja u Konjević-Polju.

– Želio bih da ovo postane tradicija i da svi češće dolazimo u svoja mjesta odakle potičemo – kazao je za naš portal Ibišević.

Oko 450 aktivista radilo je na pripremi i osiguranju ambijenta gdje je održan tradicionalni iftar, te na podijeli i serviranju hrane za sve postače.

Organizator večerašnjeg iftara bilo je Udruženje Podrinjaca, a velike zasluge za kompletnu organizaciju pripadaju Azmiru Husiću, bivšem predsjedniku Fudbalskog kluba Sloboda, i dr. Elmiru Jahiću, kao i mnogim donatorima koji su materijalno pomogli organizaciju ovog iftara.

Nakon što su klanjani akšam-namaz i teravih-namaz, upriličen je i prigodan kulturno-vjerski program.

Avaz.ba

Podijelite članak