73A5A9BB 870E 4D67 83CD D60C3F83AE4E
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 18, 2021 @ 12:25
KATEGORIJA: BiH / Izdvojeno / Vijesti
FIXGEHALT

Nad Lučanima kod Kaknja nadvila se tuga. Muk i tišina su u mjestu gdje je živjela i malena Džena, dvoipogodišnja djevojčica koja je preminula nakon operativnog zahvata u sarajevskoj privatnoj klinici Bejtović.

NER FIT
Dženeta Sarić-Kozić/Hayat.ba

Bol u svakom uzdahu… oca, majke, braće, rodbine.

Dolaze najbliži da podijele s njima gubitak zbog mrvice kojoj je nepažnjom drugih uzet život.

Gotovo da niko ne progovara. Tako bolnu tišinu prelama plač, jecaji… Majka Amila, otac Muris šute. Ništa ne govore. Eman i Saudin, Dženina braća, nepomičeno sjede, gledaju u jednu tačku. Jecaju. Svjesni su da im više nema lijepe Džene.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Njen dedo Mersudin jedva je progovorio.

  • Ubiše nam drago dijete. Njima nije bio bitan život, samo pare. Samo da uzmu pare od naroda. Ništa drugo. Na sramotu našoj državi koja ih državi koja ih drži, kriminalce, lopove… Izaći će ovo na vidjelo. Sutra će ubiti i drugo dijete. Pa, šta onda? I onda će šutiti. Vidimo šta se dešava sa Memićem i Dragičevićem. Neka im je na dušu – govori Mesudin.

Ni komšije se ne mogu pomiriti s istinom. Jedan od njih je i Ćazim Gadžun.

  • Cijelo selo je zaprepašteno, svako je iznenađen šta se desilo. Ne možemo vjerovati da je više nema.  Neki dan odavdje trči potpuno zdrava curica. I eto vidite šta se desilo preko noći – govori Ćazim.

U Kaknju je danas Dan žalosti.

Zastave su na pola koplja na zgradi Općine Kakanj, na zgradama javnih preduzeća i javnih ustanova, te zastave postavljene na javnim prostorima.

Otkazane su i sve planirane kulturno-zabavne i sportske manifestacije. Iz Općine Kakanj pozvali su sve vlasnike ugostiteljskih objekata, te elektronske i druge medije da svoje aktivnosti prilagode Danu žalosti.

Podsjećamo, dvoipogodišnja Džena preminula je nakon komplikacija tokom operativnog zahvata na očnom kapku u privatnoj poliklinici Bejtović u Sarajevu.

Ova vijest potresla je bh. javnost, a zbog cjelokupnog slučaja zatražena je i obdukcija, te istraga.

LIDER