Portal 072info

Nadzorni odbor podržao prijedlog novog statuta “Za Čelik”

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Danas je v.d. predsjedniku Skupštine Nihadu Pašaliću, predsjednik Nadzornog odbora NK Čelik Zenica Munib Isaković dostavio očekivani izvještaj ispred Nadzornog odbora.

Na sastanku održanom u subotu, 23. maja 2015. god., Nadzorni odbor je zaključio da ne postoje prepreke da se Skupština kluba izjasni o prijedlogu novog statuta kluba, kako sa proceduralne, tako i sa materijalne strane glede samog prijedloga novog statuta.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U svom izvještaju, Nadzorni odbor je prepoznao nametnutu blokadu Upravnog odbora koji se nije očitovao o prijedlogu novog statuta koji je izradila Radna grupa Skupštine te ga uputio u proceduru, shodno svojoj statutarnoj obavezi. Smatrajući da proces ne treba biti zaustavljan, Nadzorni odbor je uputio preporuku Skupštini da se izjasni o predloženom tekstu glasanjem o novom statutu što je u skladu sa postojećim statutarnim odredbama. Uz to, analiziran je prijedlog novog statuta koji je u potpunosti u skladu sa svim relevantnim zakonskim aktima i statutima N/FSBiH, UEFA-e i FIFA-e.

Međutim, bitna stavka je da je i Nadzorni odbor razmotrio dio problematike s kojom se klub suočava te prepoznao novi statut kao temelj za njegov oporavak. Preporuka Nadzornog odbora za usvajanje novog statuta je da bi isti dao novi poticaj odnosima unutar kluba, te tako stvorio osnove za izlazak kluba iz dugoročne krize.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Također, Nadzorni odbor je prepoznao dosadašnji stav NGG “Za Čelik” i UG “Robijaši 1988” u kojima je jasno rečeno da novi statut ne rješava sve probleme već postavlja temelj za njihovo rješavanje, što u proteklih 20 godina nije uradio niti jedan organ kluba videći ovaj proces kao jedinstvenu priliku da se klub vrati na pravi kolosijek. Predloženi članski model je sistem koji bi klubu dao dodatnu snagu i nije uopće nešto od čega treba zazirati. Dodatni argumenti su svakako i nastupajuće skraćenje BH Telecom Premijer lige BiH od sezone 2015/16 te istek mandata trenutnog Upravnog odbora kluba što dovodi do potrebe preventivnog i proaktivnog djelovanja iskorištavanja svih kapaciteta kluba i lokalne zajednice.

Raduje nas što je i Nadzorni odbor prepoznao nužnost reformskih procesa u klubu i preporučio Skupštini usvajanje novog statuta kluba. NGG “Za Čelik” i UG “Robijaši 1988” nastavljaju svoj bojkot domaćih utakmica i borbu za usvajanje statuta na predstojećoj sjednici Skupštine.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Pozivamo sve građane Zenice i simpatizere Čelika da nam se pridruže u toj borbi – bojkotujmo zajedno i posljednju ovosezonsku utakmicu i pokažimo da želimo promjene. Prazne tribine a masa navijača i simpatizera ispred stadiona su najbolji pokazatelj nužnosti reformskih procesa – tu smo i želimo biti članovi modernog i transparentnog kluba a ne posmatrači lopte koji ne mare za budućnost i opstojnost kluba od kojih se sve krije.

Kompletan tekst Izvještaja Nadzornog odbora pogledajte OVDJE.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

zacelik.org

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME