Nagrada Mirjani Karanović za najbolje glumačko ostvarenje u predstavi BNP-a na FIAT-u u Podgorici

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Nakon uspješno odigrane predstave Bosanskog narodnog pozorišta Zenica ”Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali”, 13. septembra, u okviru Takmičarskog programa Festivala internacionalnog alternativnog teatra u Podgorici, Mirjana Karanović dobila je nagradu za najbolje glumačko ostvarenje Festivala.

Od premijerne izvedbe krajem februara, ova predstava do sada je ukupno osvojila šest prestižnih festivalskih nagrada. U narednom periodu predstavu ”Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali” očekuju nova značajna gostovanja i učešća na međunarodnim festivalima u Banjoj Luci, Zagrebu i Sarajevu.

       U objašnjenju žirija Festivala je ispisano: Dobitnica nagrade za najbolju glumicu je Mirjana Karanović za maestralno odigranu kompleksnu ulogu u predstavi ‘Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali’, u produkciji BNP Zenica.  Svedenim glumačkim pristupom  Mirjana Karanović i u ovoj predstavi briše granice između glume i stvarnosti.”

U predstavi pored Mirjane Karanović, igra mladi višestruko nagrađivani glumac Enes Salković, novi član glumačkog ansambla BNP-a. Ostatak umjetničke ekipe predstave čine Sabina Trnka, koja potpisuje kostimografiju i scenografiju, autor muzike je Draško Adžić, saradnica za scenski pokret je Sonja Vukičević, a asistent režije je Emin Hajrić.

GODISNJICA
MARKETING