Najbolje prijateljice i cimerke: Ko su studentice, brutalno pregažene na sarajevskim cestama?

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Nakon sinoćnje tragedije u kojoj su pod točkovima još jednog sumanutog vozača na sarajevskim cestama život izgubile dvije studentice, Edita Malkočiz Bosanske Krupe i Selma Agić iz Bugojna, na društvenim mrežama i u javnosti raste ogorčenje.

Na Facebook grupi Pretty Woman Forum pojavio se status o ove dvije djevojke, koje su u Sarajevu studirale na Filozofskom fakultetu.     

“Bile su najbolje prijateljice i cimerke, i prije dva dana vratile su se u Sarajevo kako bi nastavile svoje fakultetske obaveze. Njihovi prijatelji na društvenim mrežama kažu da su bile uzorne studentice i djevojke, te duboko žale za njima”, piše izmređu ostalog na FB.

ČITAJ JOŠ:  Zašto bi FBiH vrlo lako mogla izgubiti spor sa Mađarima težak 41 miliona KM

Jedna je umrla na lisu mjesta, sinoć oko 21:40 sati, dok je druga preminula u bolnici nakon višesatnih pokušaja i borbe ljekara za njen život. Usmrtilo ih je vozilo Golf 6 kojim je te kobne noći upravljao Sanjin Sejfić.

Kako su objavili pojedini bh. mediji, prije Selme izgubili su i sina, koji je također stradao u saobraćajnoj nesreći. 

U brojnim porukama koje se mogu pročitati na Facebooku povodom ove stravične tragedije zapisano je:

edita-i-selma-fb

Žrtve našeg ćutanja, našeg prihvatanja, našeg trpljenja i našeg nečinjena. Žrtve našeg ponašanja koje je dozvolilo da loša vlast postane lošija, a da se uzohole već oholi. Žrtve ubistva onog koji se nije bojao posljedica.

A ti, ubico, koji je bez ikakvog prava rastavio duše od tijela, nisi ubio samo njih dvije. Ubio si i njihove roditelje. I braće i sestre. I rodbinu. I prijatelje. Ubio si dio svih nas. Pravda će te stići, a kazna te sigurno neće mimoići.

Drage naše, neka vas Allah uvede u džennet, a neka na ovom svijetu uvede pravdu.

A ti, o dušo smirena,

vrati se Gospodaru svome zadovoljna,

a i On tobom zadovoljan,

pa uđi među robove Moje,

i uđi u Džennet Moj.”

U drugom statusu se navodi:

ČITAJ JOŠ:  Produženo radno vrijeme ugostiteljskih objekata u Zenici

“Kiša koja pada ne može saprati tugu i bol za ove dvije prelijepe djevojke. Bile su s nama u grupi, naglo otrgnute od mladosti.

Bol, bol, bol i tuga. Rahmet im dusi :(.

Unaprijed vas pozivam ukoliko bude okupljanje za njih, da svi dođemo u što većem broju. One to zaslužuju. Ukoliko ne bude organizovano mi ćemo se okupiti ispred Muzeja. Dosta više bahatosti, bezobrazluka.”

GODISNJICA
MARKETING