Portal 072info

Najbolje vježbe za stomak koje možete raditi kod kuće, treba vam samo 10 minuta

Screenshot 3 1182
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kada je riječ o vježbanju, jedan od najzahtjevnijih zadataka je postizanje trbušnih mišića. Skidanje masnih naslaga na stomaku problem je s kojim se mnogi bore.

Fitness stručnjaci kažu da vitku i isklesanu figuru čini čak 80 posto zdrave prehrane, a samo 20 posto fizičke aktivnosti odnosno vježbanja.

Do ravnog stomaka možete doći kontinuiranim treningom od svega desetak minuta dnevno. Ukoliko mislite da ćete biti ustrajniji u vježbanju potražite partnera ili partnericu za vježbanje. Zajedno pratite rezultate i podržavajte jedno drugo.

Vježbe koje se izvode kod kuće mogu biti jednako efikasne kao i vježbe za stomak u teretani.

Nakon što ste uveli zdravu prehranu, potrebno je uvesti i neke fizičke aktivnosti ako ste zaista odlučni u tome da postignete rezultate. Aerobne vježbe za stomak mogu biti jednako efikasne kao i sve druge vježbe.

Masne naslage možete skinuti jednostavnim aerobnim vježbama i trčanjem samo nekoliko puta sedmično, savjetuju stručnjaci.

Uprkos tome što se trčanje danas predstavlja kao sigurna vježba s kojom ćete sigurno izgubiti na težini, ona također može biti i veoma opasna. Preporučuje se da trčite dva do tri puta sedmično, a nije loše ni to da trčanje zamijenite brzim hodanjem.

Jedna od najefikasnijih vježbi za trbušnjake je veslanje. Sjednite na pod i dignite noge u zrak pa ih vucite naprijed i nazad dok su u zraku.

Ova jednostavna vježbica može biti efikasnija od samih trbušnjaka, pogotovo ukoliko ste početnik i imate problema s masnim naslagama na stomaku.

Trbušnjake za početak vježbajte nekoliko puta sedmično po nekoliko serija, jer ćete na taj način izbjeći kontraefekat, odnosno širenje struka, a lagano i postepeno ćete jačati trbušne mišiće.

Ukoliko se odlučite na vježbe u teretani, možete raditi individualno ili izabrati neki od grupnih časova koji se nude u fitness klubovima.

Stručno osoblje BRICK Fit Cluba na Ciglanama daje preporuku da svako odabere tip grupnog treninga koji njemu najbolje odgovara, a na svakom od njih su zastupljene i vježbe za stomak. Svakako, ukoliko niste spremni za jake trenige snage, možete se odlučiti za čas pilatesa ili yoge u BRICK Fit Clubu koji također obuhvataju vježbe za stomak i donji dio leđa.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Klix


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 2
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME