Najjednostavniji način za dubinsko čišćenje mašine za pranje posuđa

dishwasher 526358 1920 750x560 1
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Prema istraživanjima tvrtke Appliances Direct, perilice posuđa su jedan od najmanje čestih uređaja u kućama u Velikoj Britaniji.

Potrošači koje je anketirala tvrtka priznali su da perilicu posuđa čiste samo tri puta godišnje. Stoga, preporučuju duboko čišćenje perilice posuđa svaka dva mjeseca!

Dom i dizajn savjetuje kako se riješiti suvišne hrane, nečistoće…

Pazite na filtere

Očistite filtre nakon svake uporabe. Filtere treba očistiti u otopini tekućine za pranje i tekućom vodom, kako biste uklonili ostatke hrane s rupica filtera.

Uklonite neugodne mirise

Oslobodite se svih neugodnih mirisa koji dolaze iz perilice posuđa, tako što ćete prije nego napunite perilicu staviti par žlica sode bikarbone na dno stroja.

Očistite perilicu dubinski

Kako biste izbjegli zadržavanje kamenca i praška, povremeno pustite šalicu bijelog octa kroz stroj u normalnom ciklusu. Alternativna, koristite neki od već poznatih marka proizvoda za čišćenje perilice posuđa.

Neka pere besprijekorno

Za održavanje čiste perilice posuđa samo slijedite ove jednostavne savjete.

Očistite tanjure: ne brinite, ne trebate isprati svaki tanjur, lonac i tavu prije nego što uđu u perilicu posuđa, ali barem uklonite suvišnu hranu.

Ne pretjerujte s punjenjem: možete staviti previše, ali će biti manje učinkovita jer voda neće imati dovoljno prostora za cirkulaciju. Isto se odnosi i na pribor za jelo.

Koristite ispravne postavke: odabir ekonomičnog pranja je kriva postavka, ako je posuđe jako prljavo. Stoga pažljivo odaberite ciklus.

Budite oprezni: ne zaboravite očistiti filtere nakon svakog pranja.