Najnovije upozorenje roditeljima: Ovo nisu bombone, to je nova smrtonosna droga!

Najnovije upozorenje roditeljima: Ovo nisu bombone, to je nova smrtonosna droga!

Tu je nova droga na crnom tržištu. To se zove jagoda met. Miriše na jagode i izgleda poput žvake ili gumenih bombona.

 

Ova droga je kristalni met sa ukusom jagode i može biti smrtonosna.

To je novi oblik kristal meta, koji se zove “jagoda met”. Ova droga je podvrsta metamfetamina, koji se koristi već dugi niz godina na Zapadu.

Lijek je dostupan u drugim ukusima poput čokolade. Upozorite svoju djecu, jer ova droga je metamfetamin s ukusom jagode i može ih ubiti. Ovo je definitivno jedan od najružnijih i najkraćih puteva do smrti.

Inače, kristal met (Crystal Meth) jedna je od sintetičkih droga i postaje sve popularnija u zemljama Europske unije i SAD-a. Broj korisnika i ovisnika povećava se svake godine, a vlasti su pokazale da su nemoćne zaustaviti prodiranje zla, posebno među mladima.

Ako se uzima duže vremena, postoji veliki organski i psihološki poremećaj. Ovaj prah, poput sićušnih kristala (koji se također zovu “Led” – led), može se uzeti oralno, snifanjem, pušenjem ili čak intravenozno – špricom.

Proizvodni proces je jednostavan, a kada se uzme, snažno aktivira određene moždane stanice. Ljudi koji ga uzimaju razvili su jaku fizičku i psihičku ovisnost.

Lijek se proizvodi u kućnim laboratorijima; gram košta oko 70 eura. Može se uzeti u obliku tableta ili kao prašak ili injekcija. Mnogo je opasniji od kokaina i heroina, jer djeluje štetno za mozak i središnji živčani sistem.

Korisnik počinje propadati fizički, dobiva grozne ekceme i plikove po cijelom tijelu, a mnogima od njih kraju bude dijagnosticiran HIV.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE