Portal 072info

Najnoviji trend u svijetu: Tetovaža posvećena koronavirusu (FOTO)

873x400 36 3
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kada se krajem godine bude birala riječ godine ona će sigurno biti – korona. Pandemija koronavirusa definitivno je obilježila 2020. godinu koja će ostati zapamćena kao jedna od najgorih godina ikada.

Preko noći je promijenila živote cijelog svijeta koji je odjednom bačen na koljena, a virus je poremetio globalnu ekonomiju i usmrtio ogroman broj ljudi. Zaštitne maske su postale naša svakodnevica, brojni svjetski dizajneri su brže-bolje osmislili stilizirane i dekorativne “štitnike” od opasnog virusa. No, mnogi se s virusom bore na način da ga prigrle i pohrane u trajnu uspomenu – tetoviranjem.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Neki pandemiju ostavljaju iza sebe i ne razmišljaju o njoj, neki pak to rade ukrašavanjem svoga tijela tetovažom koja će ih uvijek podsjećati na 2020., korona godinu. Njihove će tetovaže tako postati i ostati dio osobne, ali i kolektivne memorije. Jer od kada je vijeka i svijeta urođena je ta ljudska potreba za ukrašavanjem tijela. Ono je kao neki osobni spomenar, životna slikovnica koja bilježi lijepe, ružne ili skrivene uspomene čije značenje zna samo onaj koji ih posjeduje.

Za mnoge su tetovaže ukras i statusni simbol, čak i ako su drugima – ružne. Možemo slobodno reći da su tetovaže inspirirane pandemijom koronavirusa novi trend u svijetu u posljednjih nekoliko mjeseci.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Tako je virus koji je u svijetu usmrtio skoro 800.000 pronašao način da nas oplemeni i uljepša. Neke od njih iskazuju poštovanje prema zdravstvenim radnicima koji su pokazali veliku hrabrost tokom ove krize, druge prikazuju motiv zaštitne maske za lice u različitim, ponekad šaljivim kontekstima, a mnoge u svom fokusu imaju pranje ruku.

Naravno, nisu sve tetovaže posvećene virusu i poznatoj istoimenoj pivskoj kompaniji, tu su i one s nezaobilaznim toalet papirom kao najtraženijim artiklom u doba pandemije, kao i molekule Covida, pa sve do maske poput kuke koje su nosili liječnici u 17 stoljeću za vrijeme kuge.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ko zna, možda je netko i sebi kao trajnu uspomenu stavio i kvasac za kojim je vladala pomama u najgorima trenucima karantene? O ukusima se ne raspravlja, a svatko svoje tijelo krasi kako i čime želi.

Podijelite članak
  • 10
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Na svadbi bilo 700 gostiju, razmjere zaraze još nisu poznate

072info.com

Slovenija s drugim najvećim brojem dnevnih zaraza od početka epidemije

072info.com

Koronavirus u BiH: Zatvorena fabrika, 16 radnica zaraženo

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)