Najplaćeniji Youtuber na svijetu otkrio kako povećava broj pratilaca

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Youtuber s najvećom zaradom u istoriji MrBeast, otkrio je svoju ideju zbog koje je uspio ozbiljno povećati broj pratitelja i prikupiti milione novih obožavatelja.

YouTuber, čije je pravo ime Jimmy Donaldson, ima skoro 200 miliona pretplatnika na svojim kanalima, a njegov je glavni kanal peti po broju pretplata na platformi za dijeljenje videa. Nedavno je otkrio svoju poprilično jednostavnu i brzu metodu koju je koristio kako bi povećao broj pratitelja.

Gostujući u podcastu komičara Joea Rogana, spomenuo je svoje sinhronizirane kanale koji, kao što im i ime sugerišu, prikazuju njegove videozapise prevedene na druge jezike.

“Mi sve svoje videe prevodimo i na druge jezike. Objavimo iste videozapise kao na glavnom kanalu, ali platimo glumce da ih snime na druge jezike. Prevedemo i tekst na videu, sve”, objasnio je kod Rogana.

MrBeast je dodao da je njegov MrBeast en Espanol bio jedan od najbrže rastućih kanala prošle godine. To se može i potvrditi s obzirom na to da je španska verzija njegovog kanala imala 300.000 gledatelja, da bi kroz godinu dana skočila na velika 22 miliona.

“Manje od 10 posto ljudi na svijetu govori engleski, tako da 90 posto svijeta čak ne može ni uživati u našem sadržaju”, naveo je youtuber.

Čini se da je Rogan bio oduševljen idejom, pa je rekao MrBeastu:

“To je skroz pametno. Kakva sjajna ideja, čovječe.”

Prošle godine zaradio 54 miliona dolara

A njegova sjajna ideja nije mu se isplatila samo u smislu pretplatnika i pregleda. Ranije je ove godine Forbes otkrio da je MrBeast trenutno najbogatiji i najbolji influenser na cijelom svijetu, s obzirom na to da je samo u prošloj godini zaradio nevjerojatna 54 miliona dolara.

GODISNJICA
MARKETING