Najsporiji Porsche na svijetu

Najsporiji Porsche na svijetu

ferdinand-gt3-rs-the-slowest-porsche-in-history-23298_1-e1294770245961Evo jednog zanimljivog paradoksa: možemo reći da je Porsche 911 ostao neizmijenjen još od davne 1964. kada je po prvi put sišao sa pokretne trake, no isto je tako činjenica da je njemački proizvođač od tada stvorio bezbroj verzija tog coupea, od luksuznih inkarnacija do ekstremnih sportaša poput 911 GT1 iz 1996. godine, koji nije imao puno toga zajedničkog sa 996 generacijom kojoj je pripadao. Tuneri su pak igru doveli na jedan sasvim novi nivo, stvarajući čitavo mnoštvo ekstremnih i ekskluzivnih 911-ica.

 Ipak, čini se kako se svijet nikada nije zasitio coupea čiji se motor nalazi iza vozača, a dokaz te tvrdnje je najnovija kreacija nazvana Ferdinand GT3 RS.

Ferdinand radi na nožni pogon što ga čini najsporijim Porscheom 911 na svijetu. Radi se o “automobilu” bez motora, pa tako i bez štetnih emisija, u koji su ugrađeni dijelovi bicikala, čija je šasija ručno izrađena i čija “karoserija” podsjeća na 997 generaciju 911 GT3 RS-a. Ukupna težina paketa od plastičnih cijevi i ultra tankih kotača natjecateljskih bicikala iznosi 99.63 kg. Bling-bling faktoru pridonosi zlatno obojana ljepljiva traka kojom je obložen kostur od plastičnih cijevi.

 Ferdinand, kako je već kazano, radi na nožni pogon što ga čini najsporijim Porscheom 911 na svijetu. Ipak, zlu ne trebalo, opremljen je stražnjim spojlerom i višestrukim usisnicima kako bi se omogućilo hlađenje pogonskih nogu.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica