Najstariji “Robijaš” zaplakao je od sreće

Delegacija Čelika, predvođena predsjednikom Selvedinom Šatorovićem, posjetila je u Kantonalnoj bolnici Zenica jednog od najstarijih navijača „crno-crvenih“.

Džemal Doglod (87), od malih nogu je veliki navijač Čelika, a često je bodrio Zeničane i na gostovanjima. Trenutno je smješten na odjeljenju onkologije u zeničkoj bolnici a nakon što mu je najavljena posjeta delegacije sa Bilinog polja, noć prije od uzbuđenja nije niti spavao. S nestrpljenjem ih je očekivao, a onda čak i zaplakao od sreće. U vrlo emotivnom susretu se uglavnom razgovaralo o trenutnom stanju u klubu i narednom gostovanju kod komšija u Vitezu.

O kolikom zaljubljeniku u Čelik je riječ dovoljno govori podatak da su mu uposlenici bolnice proteklog vikenda donijeli televizor u sobu kako bi mogao pratiti utakmicu sa Zrinjskim.

– Nogomet se igra zbog navijača i za rukovodstvo našeg kluba su oni vrlo bitan segment. Ova posjeta je samo mali gest pažnje osobi koja je cijeli svoj život bila uz naš klub – rekao nam je Šatorović.

Ispred ekipe, u posjeti su bili i šef stručnog štaba Nedim Jusufbegović, te igrači Emir Jusić i Fenan Salčinović.

– Posjetili smo najstarijeg „Robijaša“ koji je Čelika bodrio i na starom stadionu u Blatuši. Iskreno, čast nam je bila provesti neko vrijeme sa, mogu slobodno reći, velikanom među navijačima. Na kraju smo mu poželili brz oporavak te da ubrzo izađe iz bolnice i podrži nas na narednoj utakmici na Bilinom polju kada nam u goste stiže ekipa Mladosti – rekao je Salčinović.

sportavaz.ba