Najveća akcija mršanja u historiji BiH: 1.900 Bosanaca i Hercegovaca za dva mjeseca izgubilo 11.173 kilogram

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

fitnes

Završena je najveća akcija mršavljenja u istoriji BiH ili svojevrsna fitnes revolucija. Cilj je bio da stanovnici ove zemlje za dva mjeseca smršaju ukupno 10 hiljada kilograma. Vođa ovog projekta, fitnes trener i savjetnik za ishranu Džemal Gekić, izjavio je za BHRT:

“Najveći problem naše ishrane su hljeb i peciva, a naravno i slatko, ali ne ono slatko kao što je prije bilo gdje se koristio šećer, brašno, orasi, jaja i slično, sada je to zapakovana čokoladica ili keks koji su sve, samo ne hrana. Ostalo je manje više OK, jedemo dosta povrća i mesa, što je veoma poželjno. Osviještenost sve više ide u pozitivnom smjeru. Prije nekoliko godina nije bilo tako, međutim, danas je to druga priča, rekao je Gekić.

Gekić je još kazao da ljudi puno više rade i to sjedeće poslove, manje se redovno hrane, a i dolazi nam sve lošija hrana.

Sve to vodi ka debljanju i lošijem zdravlju, tako da se javila veća potreba za treniranjem i kretanjem. Aktivnim životom i vježbanjem u kombinaciji sa pravilnom ishranom, možemo regulisati ili eliminisati 99 posto najčešćih bolesti i zdravstvenih problema današnjice jer sve su one rezultat loše prehrane i manjka fizičke aktivnosti”, kazao je profesor Gekić.