Najveće groblje automobila na svijetu puni se već 50 godina

Najveće groblje automobila na svijetu puni se već 50 godina

Ako volite “oldtimer” vozila, ova će vas slika impresionirati. Negdje u bespućima američke savezne države Montana nalazi se tajno groblje automobila puno starinskih vozila, od kojih su neka stara gotovo puno stoljeće.

Mjesto je prepuno klasičnih Fordova, Plymoutha, Cadillaca, čak i Rolls-Roycea. Među njima su i neki stari školski autobusi. Automobili se već 50 godina gomilaju na groblju i dok jedni služe kao dijelovi, drugi služe kao filmski rekviziti, a većina jednostavno čeka neka bolja vremena ili svoj gorki kraj na ovom travnjaku.

Spomenuto groblje svojom je kamerom ovjekovječio dvojac pod YouTube profilom Lambvinski’s Garage. Tim je napravio 10-satnu vožnju od Washingtona do Montane kako bi se osobno uvjerio u tragove koje su dobili. Njihovo putovanje nije bilo uzaludno.

Vozila ima na hiljade

Usred planinskog dijela Montane naišli su na hiljade napuštenih vozila, jer se groblje prostire na više od 100 hektara zemlje. Iako su se automobili na ovom mjestu počeli gomilati prije 50 godina, neki od njih su puno stariji.

Vlasnici ovog mjesta dopustili su snimanje pod uslovom da se ne objavi tačna lokacija.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS

POVEZANE OBJAVE