Nakaš: Ako ne znate nabaviti vakcine, sklonite se da bi došli oni koji znaju

Screenshot 2 75
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Dr. Bakir Nakaš obratio se učesnicima protesta u Sarajevu, na kojem se traži efikasnija borba nadležnih protiv koronavirusa. Nakaš, koji je nedavno podnio krivičnu prijavu protiv više političara jer nisu nabavili vakcine, odgovorne je pozvao da podnesu ostavke.

“Podnesite ostavke, to je jedino što vam je danas ostalo. Grupa građana koja je okupljena oko Saveza antifašista je izrazila svoje nezadovoljstvo protiv odgovornih koji su na vrijeme trebali da osiguraju neophodna zaštitna sredstva protiv koronavirusa. Imamo informaciju da Tužilaštvo intenzivno radi”, rekao je Nakaš, kazavši da neko mora odgovarati.

Rekao je da političari koji ne znaju nabaviti vakcinu trebaju da se sklone, kako bi došli oni koji znaju.

Nakaš je podsjetimo, podnio krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH protiv Zorana Tegeltije, predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, Ankice Gudeljević, ministrice civilnih poslova BiH, Fadila Novalića premijera Federacije BiH i Vjekoslava Mandića, ministra zdravstva Federacije BiH, zbog postojanja osnova sumnje da u periodu od 18. septembra 2020. godine do 18. marta 2021. godine, svjesni svojih zakonskih obaveza, nisu obavili ili izvršili svoje službene dužnosti u pogledu osiguravanja i direktne nabavke vakcina potrebnih za imunizaciju stanovništva.

Organizator današnjeg protesta je pokret “Ženski marš-borba za život”. Na današnjem protestu od državnih i federalnih parlamentaraca zahtjevaju smjenu smjenu Vijeća ministara BiH i Vlade FBiH i imenovanje novih saziva izvršne vlasti, koji će u roku od 14 dana predstaviti jasan i provodiv akcioni plan borbe protiv pandemije koronavirusa i upravljanja krizom.