Portal 072info

Nakon dvije godine cijene plina u BiH manje za 15 posto

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na visinu sniženja negativno su utjecali visoki financijski rashodi za koje se do kraja 2015. očekuje da budu viši od 7 miliona KM

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Dosadašnjih godina cijene prirodnog plina u BiH su bile najviše u regiji. Međutim, od prije nekoliko dana situacija se u BiH znatno mijenja jer je Vlada FBiH dala suglasnost na odluku Nadzornog odbora BH-Gasa d.o.o. Sarajevo od 31. kolovoza na osnovi koje veleprodajna cijena prirodnog plina za distributivna gospodarska društva na području FBiH, počevši od 1. listopada, iznosi 640 KM za 1000 kubičnih metara, odnosno 0,640 KM/Sm3, donosi portal Večernjeg lista BiH.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

U ovu cijenu nije uračunat porez na dodanu vrijednost. Dosadašnja veleprodajna cijena, koja je bila na snazi od 4. rujna 2013., iznosila je 754 KM/1000 Sm3, te je promjena umanjena za 15,12 posto u odnosu na dosadašnju. Uz zahtjev je dostavljena odluka NO od 31. kolovoza 2015., te obrazloženje zahtjeva za smanjenje cijene s dokumentacijom i kalkulacijom cijena troškova koji na nju utječu. Federalno ministarstvo energetike dostavilo je pozitivno mišljenje na zahtjev čime su se stekli uvjeti da Ministarstvo trgovine uputi prijedlog odluke za promjenu veleprodajne cijene plina.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME