Nakon Eurosonga, transrodna voditeljica završila u bolnici

Transrodna voditeljica Nikkie de Jager, poznatija kao Nikkie Tutorials (27) nakon završne večeri Eurosonga završila je u bolnici.

– Prije tri dana sam bila na najvećem muzičkom takmičenju na svijetu, a sada sam u bolnici. Primam svoj lijek za hroničnu bolest crijeva. Ja nisam izabrala glamurozan život, glamurozan život je odabrao mene – rekla je Nikkie.

https://www.instagram.com/p/CPOVrrsJIsV/?utm_source=ig_web_copy_link

Voditeljica se, naime, već neko vrijeme bori s ulceroznim kolitisom. Riječ je o upalnoj bolesti crijeva obilježenoj ponavljanim epizodama upale ograničene na sluznicu debelog crijeva, a karakteriziraju je proljev, bol u abdomenu i krvarenje iz rektuma. O istom je problemu progovorila i krajem prošle godine.

– Tijelo me mrzi – uzdahnula je tad Nikkie i dodala: – Otkrila sam prije nekoliko mjeseci da imam ulcerozni kolitis. Postoje određeni koraci koje možete poduzeti u pogledu lijekova, a jučer sam dobila vijest da moram učiniti korak više. Od sada moram na IV svake dvije sedmice. Mrzim svoje tijelo. Nadam se da je vaš dan bolji od mog – požalila se u oktobru prošle godine.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE