Nakon kupovine automobila i namještaja na red došlo i sređivanje kabineta u Parlamentu BiH

Nakon kupovine novih automobila, tepiha, namještaja i druge opreme u Parlamentu BiH na red su došli i građevinski radovi u kabinetima. Na taj način najviši zakonodavni organ u državi, koji zakone, doduše, vrlo rijetko donosi, nastavio je praksu rasipanja javnog novca za svoje potrebe.

Kolegij Sekretarijata Parlamentarne skupštine BiH je, naime, prihvatio preporuku Komisije za nabavke i odlučio da će građevinsko-zanatske radove u kabinetima dodijeliti firmi Intercom Zenica. Nakon završene e-aukcije, njihova cijena od 6.300 bez PDV-a ocijenjena je najboljom.

Iz PSBiH u obrazloženju navode da je postupak javne nabavke pokrenut na osnovu odluke iz oktobra prošle i izmjena iz januara ove godine. Javna nabavke provedena je putem Konkuretskog zahtjeva za dostavu ponuda, a procijenjena vrijednost javne nabavke je 9.970,74 KM s PDV-om.

Podsjetimo, unatoč pandemiji i teškoj ekonomskoj situaciji, u Palamentu BiH nisu se odrekli brojnih privilegija, pa su u posljednje vrijeme javni novac obilato trošili za svoje lične potrebe. Među njima su i tri skupocjena BMW-a, plaćena više od 330.000 KM.

Za to vrijeme oba doma Parlamenta BiH vrlo rijetko zasjedaju, a u rijetkim trenucima kada se to desi, nema konkretnih efekata njihovog rada. Mimo zasjedanja, većina parlamentaraca rijetko dolazi u zgradu, što je prije nekoliko dana slikovito opisao Saša Magazinović, zastupnik SDP-a -u Zastupničkom domu.

Uslikavši se na radnom mjestu, pratitelje na Facebooku je pozdravio s, kako je naveo, najmirnijeg mjesta u gradu.

IZVORKlix.ba
Prethodni članakKoronavirus odnosi živote: Izgubili smo ljekare, akademike, glumce, nastavnike, policajce…
Sljedeći članakLagumdžija: Nema raspada Bosne i Hercegovine, taj film neće da igra