Portal 072info

Nakon nesreće u kojoj su poginule Ajša i Irmela Kurbašić: Ljekari se bore za život trogodišnje djevojčice

Doktori tuzlanskog Kliničkog centra bore se za život trogodišnje djevojčice A. H., koja je sinoć teško povrijeđena u strahovitoj saobraćajnoj nesreći, u kojoj su poginule 38-godišnja Ajša Kurbašić i njena 15-godišnja kćerka Irmela.

“Trogodišnje dijete nalazi se na Odjelu intenzivne njege Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju, priključeno je na aparate za vještačko disanje. U izuzetno je teškom stanju, pod stalnim ljekarskim nadzorom, a sve dalje prognoze su neizvjesne”, potvrdio je za “Faktor” Eldar Šehić iz Službe za odnose s javnošću UKC Tuzla…

Dijete se u trenutku nesreće nalazilo u vozilu Opel Kadett, koje se na magistralnom putu Gradačac – Ormanica, u mjestu Vučkovci, sudarilo s kamionom marke mercedes, za čijim upravljačem se nalazio A. H. (31) iz Lukavca.

O silini sudara svjedoči i činjenica da još nije poznato ko je upravljao opelom, u kojem se u trenutku sudara nalazilo pet odraslih osoba i beba. Svi su, kako se moglo čuti, bili na putu ka proslavi Irmeline maturske večeri.

Ajša i Irmela podlegle su odmah na mjestu nesreće, dok su ostali putnici iz kadetta hitno prevezeni u bolnicu. Osim trogodišnjeg djeteta, u UKC Tuzla primljene su i Ajšina 17-godišnja kćerka Minela, Elvis Džonlagić (30) i Sanela H. (26) iz Gračanice.

“Pacijent E. Dž. zadobio je teške tjelesne povrede i primljen je u Kliniku za opću hirurgiju. Njegovo trenutno stanje je stabilno, a danas će mu biti urađene dodatne pretrage. Pacijentica M. K. je sa teškim povredama grudnog koša primljena u Kliniku za torakalnu hirurgiju. Njoj će također biti rađene dodatne pretrage. I njeno stanje je zasad stabilno, svjesna je i komunikativna”, kazao je Šehić.

Sanela H. je, nakon ukazivanja pomoći, odbila hospitalizaciju i upućena je na kućno liječenje.

Nesreća se dogodila u 17.55 sati. Nastradali su se kadettom kretali iz pravca Vučkovaca prema Gradačcu, gdje je bila proslava mature, a do nesreće je došlo na oko pet kilometara od njihove kuće.

Stanovnici Gradačca i okolnih mjesta šokirani su ovom tragedijom, a nastava u područnoj školi u Srnicama, koju je pohađala nastradala Irmela odgođena je danas i sutra.

Uviđajem na mjestu nesreće rukovodila je dežurna kantonalna tužiteljica a obavili su ga pripadnici krim-policije PU Gradačac i MUP-a TK, a uzroci nesreće još se utvrđuju.

 

haber.ba

Podijelite članak