NAKON POPLAVA: Mnogo štete u privredi, a obnova upitna (FOTO)

Podijelite vijest

Nakon silnih poplava i velike nesreće koja je zadesila našu zemlju, već prvih dana se mogla osjetiti velika šteta, koja je prouzrokovana ovom prirodnom nesrećom, te ista uslovila gubitak velikog broja radnih mjesta, ali i nekolicine firmi, privatnih imanja.

Tako smo na lokaciji puta Nemila-Bistričak zapazili veliki broj uništenih privrednih subjekata, te je tako prva „mini“ elektrana u Zeničko-dobojskom uništena iako je napravljena prije dvije godine, te se sada, nakon ove velike nesreće dovodi u pitanje njena obnova i dalje funkcionisanje iste.

Ono na šta će se najviše akcenat stavljati jesu velike štete u privredi, za koje će trebati mnogo vremena, ali i finansijskih sredstava da se obnove ili ponovo naprave. U dijelu puta Nemila-Bistričak zatekli smo uništenu poznatu pilanu, privatne stolarske radnje, privatne trgovačke radnje, pilićare, staklenike sa proizvodnjom povrća, voćnjaci, malinjaci i mnogo prirodnih resursa, koji su uništeni nakon poplava, koje su nažalost samo izbacile velike količine smeća, te uništene ostatke ovih privrednih resursa.

Da li će se uspjeti obnoviti sve ono što je uništeno u okviru privrede, a bez koje ne funkcioniše mnogo toga, ostaje da se vidi, jer ćemo i obnovom svega uništenog pružiti nekoliko i radnih mjesta za one koji su već duže vrijeme nezaposleni.

U fotogaleriji sa lokacije Nemila-Bistričak pogledajte šta je sve uništeno, te kako to izgleda sada.

[flagallery gid=333]