1 29
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
Kurbani 2021

U Modriči je danas počelo iznajmljivanje vodenih pumpi i isušivača vlage privrednim preduzećima i domaćinstvima koja su proteklog vikenda pretrpjela štetu od poplave.

Načelnik Komunalne policije Mirjana Cvijanović rekla je da je vodene pumpe, isušivače vlage i dezinfekciona sredstva obezbijedila Civilna zaštita.

– Uprava civilne zaštite je za pomoć u sanaciji štete od poplava od petka i subote, 16. i 17. jula, modričkoj Civilnoj zaštiti posudila 20 isušivača vlage, 10 vodenih pumpi, te donirala 120 litara sredstva za dezinfekciju ulica i javnih površina – rekla je Cvijanović Srni.

Ona je navela da je trenunto angažovano deset isušivača koji su privrednim preduzećima i domaćinstvima dati na revers dok traje potreba za ovim uređajima, a da su angažovane i četiri vodene pumpe čiji je pojedinačni kapacitet 60 kubika na čsat, kojima raspolaže Teritorijalna vatrogasna jedinica Modriča.

Cvijanović je rekla da su gradske ulice očišćene od nanosa kamena i mulja, te da će tokom dana početi njihova dezinfekcija.

– U brdskom dijelu općine, u mjestima Tolisa i Krčevljani, uz putne komunikacije aktivno je nekoliko klizišta, koja ne ugrožavaju ljude i materijalna dobra – izjavila je Cvijanović.