Portal 072info

NAKON SANACIJE RUPA: Zeničani ogorčeni jeftinim krpljenjem dionice Radakovo-Perin Han

Nakon kritika građana, ali i objava u medijima, po nalogu Gradske uprave Zenica počeli su radovi na sanaciji udarnih rupa i to na ulicama specijalnog i prvog prioriteta.

Kako je pojašnjeno iz Gradske uprave, sanacija udarnih rupa urađena je u Masarikovoj, ulici Aleja šehida i Crkvice, a nastavaljena je u ulici Bistua Nuova, te dalje po nalogu investitora

– Riječ je o privremenom rješenju, a za ove potrebe nabavljeno je deset tona hladnog asfalta, dok će isporuka identične količine uslijediti u narednih nekoliko dana – kazali su ranije iz Gradske uprave.

Podsjetimo, gradske saobraćajnice, ali i lokalni putevi, naročito dionica Radakovo – Perin Han, imaju više rupa nego asfalta.

Otapanjem snijega na vidjelo je izašla gola istina i katastrofalno stanje puteva, što su kritizirali brojni građani.

Iako su očekivali da će konačno nadležni odlučiti uraditi kompletno asfaltiranje puteva, iz Gradske uprave Zenica ponovo su odlučili samo zakrpiti rupe.

Da je novo jeftino krpljenja rupa, pogotovo na dionici Radakovo – Perin Han, koja je i najkritičnija, potpuno pogrešno rješenje najbolje svjedoče fotografije koje Zeničani, kritizirajući novo jeftino krpljenje, objavljuju na društvenim mrežama.

Čekajući Godoa, odnosno, da se saniraju rupe i na dionici Perin Han – Radakovo, mještanima nije preostalo ništa drugo nego da “uzmu stvar u svoje ruke”, te vlastitim sredstvima i ljudstvom pokušaju zakrpiti rupe.

O čemu se konkretno radi, najbolje govore priložene fotografije.

Podijelite članak
  • 247
    Shares

Počitajte još

Dvije nesreće u Zenici: Slijetanje automobila u kanal, kolone na M-17

072info

15 GODINA OD OTVORENJA DŽAMIJE: Noć Kur’ana, ilahija i mevluda u džematu Nur Han

Redakcija

NAKON PISANJA 072INFO: Sutra počinju radovi na sanaciji udarnih rupa u gradu

Redakcija

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box