Portal 072info

Nakon sinoćnje pucnjave u Zenici: Povrijeđeni prebačen u Sarajevo, poznato ko je pucao, pretresi na više lokacija!

Nakon drame koja se sinoć dogodila u zeničkom naselju Crkvice kada je oko 20 sati došlo do pucnjave, policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) još tragaju za drugim akterom pucnjave inicijala A.T. (21) iz Zenice.

Podsjetimo, u pucnjavi je teško ranjen Renato Barišić (19) koji je zadobio prostrelnu ranu u predjelu usta. On je zbog težine povreda upućen u Univerzitetsko klinički centar Sarajevo.

– Pacijent R.B. je primljen sa povredama glave, lica i vrata, klasificiranim kao teškim povredama životno ugrožavajućim. Nakon brze terapijske i dijagnostičke obrade upućen je u UKC Sarajevo radi daljeg medicinskog tretmana – kažu iz zeničke bolnice.

Neposredno nakon pucnjave policijski službenici MUP-a ZDK uhapsili su na području naselja Radakova Zeničanina K.Ć. (22) koji se dovodi u vezu sa pucnjavom. 

Kako je potvrđeno za naš list iz Tužilaštva ZDK, u Barišića je pucao A.T. za kojim se traga a pištolj kojim je počinio ovo krivično djelo nije pronađen.

– U cilju pronalaska A.T. i pištolja, po nalogu tužioca izdate su naredbe za pretresanje stambenih objekat kao i oduzimanje predmeta na više lokacija u gradu – kažu iz Tužilaštva ZDK.

Dodaju kako su uviđaj obavili službenici Sektora kriminalističke policije, pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona te su izuzeti tragovi i određeni predmeti nađeni na licu mjesta, a koji će biti predmet vještačenja. 

– Također, u toku je prikupljanje saznanja od svjedoka i poduzimanje svih potrebnih mjera i radnji u cilju rasvjetljavanja ovog slučaja – kažu iz Tužilaštva ZDK.

Avaz

Podijelite članak