Portal 072info

Nakon skandaloznih izjava o silovanim Bosankama, Ivan Ivanović o još jednoj “temi zabranjenoj u BiH”

Srpski voditelj Ivan Ivanović koji je u petak u svojoj emisiji “Veče sa Ivanom Ivanovićem” šokirao mnoge i uvrijedio preko 20 hiljada silovanih žena u BiH , nastavio je sa kontroverznom temom.

Podsjetimo, Ivanovića su nakon izjave u kojoj se osvrnuo na mlade Bosanke koje su rađale prije 15. godine tijekom 1995.godine, mnogi obasuli kritikama, uvredama i prijetnjama, nakon čega je voditelj na Twitteru napisao: “Izvinjavam se svima koje je uvrijedilo moje obraćanje u petak. Veliki sam protivnik rata i nasilja. Očito ne poznajem dovoljno prilike u BiH”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ivanović je potom odlučio nastaviti, te je ovaj put na Twitteru napisao: “149 djevojčica je rodilo poslije rata u dobi prije 15. godine i po tome ste vi prvi u Evropi. POSLIJE RATA. Čak i prošle godine”.

Svoju izjavu zatim je i upotpunio, napisavši: “Te djevojčice nisu silovane. Rađaju prije 15. godine i u razdoblju poslije rata, zaključno s 2013. godinom. I ta tema je zabranjena u BiH”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ivanović je također kritizirao neke bosanskohercegovačke medije te je Dnevni Avaz nazvao “fašističkim”, a ostale optužio da “raspiruju vatru”.

“Ja ne raspirujem, već vaši fašistički mediji. Ako nađete pojmove ‘rat, silovanje, muslimanke’ u mojoj izjavi, dajem otkaz”, napisao je Ivanović

Na Twitteru je također najavio podrobnije objašnjenje svojih izjava koje će ponuditi u sutrašnjoj emisiji.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

index.hr

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME