Portal 072info

NAKON SMRTI DJEVOJČICE Zatvoren ringišpil u Rogatici, tužilaštvo naložilo vještačenja

rrdsda
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

kružno javno tužilaštvo Istočno Sarajevo započelo je predistražne radnje kako bi provjerilo postoji li osnov za pokretanje istrage o nesreći na ringišpilu u Rogatici. Od povreda zadobijenih nakon pada iz „korpe“ na ringišpilu, u ponedjeljak navečer je na putu do bolnice podlegla 15-godišnja djevojčica iz Rogatice.

– Ono što možemo reći u ovom momentu je da su naložena vještačenja, odnosno obdukcija i mehanička vještačenja, radi provjere ispravnosti uređaja. Nakon ovih provjera ćemo imati više detalja, a tužilac će se izjasniti o eventualnom otvaranju istrage – kazao nam je Neven Kramer, sekretar i portparol Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ringišpil je nakon nesreće zatvoren, pust i okružen policijskim trakama, te policajcima i inspektorima PS Rogatica. Rogatičani u šoku nakon tragedije dolaze da vide gdje se desila tragedija i poluglasno prepričavaju ono što su čuli. Nakon prvih informacija o smrti djevojčice na društvenim mrežama pozivalo se i na proteste, zatvaranje ringišpila, ali bijes je nadjačala tuga, kao i spoznaja da niko ne zna šta se tačno desilo. Očekuje se da to utvrdi policija.

Djevojčica ispala iz "korpe"Djevojčica ispala iz “korpe”

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nakon nesreće 15-godišnjakinji je pomoć ukazana u Domu zdravlja u Goraždu, a nakon toga je organiziran njen transport ka Univerzitetskoj bolnici u Foči. Zbog težine povreda i komplikacija u putu, osoblje Doma zdravlja Rogatica pomoć je zatražilo od kolega iz Kantonalne bolnice u Goraždu, koje je tridesetak kilometara bliže od Foče.

– Organizovao sam svoj tim, pozvali smo i anesteziologa, svi smo spremni bili i čekali. Međutim, kad su stigli djevojčica je bila bez znakova života. Pokušali smo mjere reanimacije, dali smo sve od sebe, ali na žalost bezuspješno – kazao nam je dežurni doktor Urgentnog centra goraždanske bolnice, Mladen Sefer.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Avaz

Podijelite članak
  • 8
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Policija uhapsila šest osoba zbog prosjačenja

072info.com

Ljestvama se popeo do sobe pa izbo ljubavnicu: Krvavom zločinu prethodila ljubavna drama

072info.com

BiH: U teškom sudaru povrijeđene tri osobe

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)