Nakon što je odslužio zatvorsku kaznu: Bilal Bosnić pokreće biznis

bosnic
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Bilal Bosnić, neformalni vođa vehabija u BiH koji je prije nekoliko dana pušten na slobodu, poslije odsluženja sedmogodišnje robije zbog javnog poticanja na terorističke aktivnosti, postaje poljoprivrednik.

Uhapšen 2014.godine

On se, nakon što je pušten iz državnog zatvora, odlučio za pokretanje biznisa, što je za „Avaz“ potvrdio i njegov advokat Adil Lozo.

Bosnić je, podsjećamo, uhapšen 2014. godine u svojoj kući u Bužimu te je pravomoćno osuđen 2016. na sedam godina zatvora, koje je odslužio u cijelosti, bez prekida.

On je zvanično uhapšen 3. septembra 2014., u akciji pripadnika Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) „Damask“ i skoro šest godina i sedam mjeseci odležao u Zenici, u Paviljonu 4, a posljednja četiri mjeseca u državnom zatvoru, koji je napustio 3. septembra.

No, poslije izlaska na slobodu odlučio se za „mirniji“ život.

– Bio je kod mene nedavno na ručku. Pun je nekog entuzijazma, volje za životom. Kako mi je rekao, odlučio je da se bavi poljoprivredom. Ranije se bavio prodajom kurbana, imao je i pčele. Sada planira plantažu graditi. Ima neku zemlju koju je kupio još prije hapšenja 2014. godina, zajedno s prijateljima – kaže Lozo.

Dodaje da je Bosnić RVI invalid i da ima neku penziju…

– Mora živjeti od nečega. Ima 14 djece koja su njegovi krvni srodnici, plus još s drugom ženom koju smatra svojom. Nešto će, sigurno, sijati, zaista ne znam šta, ali želi raditi – priča nam Lozo.

Velika tragedija

Dok je bio u zatvoru, Bosnića je zadesila velika tragedija. Utopili su mu se brat i sin Muhamed.

– O tome nije govorio, uopće to nije spomenuo – ističe Lozo.

Nema nikakvih problema

– Meni je važno da on nema nikakvih problema. Da ima, on bi mene zvao. Za sada je sve uredu. Tako će i ostati. On se prije rata vratio iz Njemačke da bi ovdje živio i radio – kaže Lozo. 

GODISNJICA
MARKETING