Nakon sudara: Pijan puškom ubio dvije osobe i teško ranio dvoje djece

Muškarac, koji je učestvovao u saobraćajnoj nesreći, otvorio je vatru dok je bježao s mjesta nesreće na jugozapadu Estonije, ostavivši dvije mrtve osobe i najmanje tri ranjene, uključujući dvoje djece, objavila je policija u nedjelju.

Ubica star 32 godine uhapšen je u nedjelju ujutro, nakon opsežne policijske akcije u blizini malog grada Lihula, blizu mjesta gdje se dogodila nesreća, navela je policija u izjavi. Tužioci kažu da će se suočiti s optužbama za ubistvo.

Prema podacima policije, sve je počelo na benzinskoj pumpi gdje se osumnjiči svojim vozilom učestvovao u sudaru sa još dva automobile, a nesreći je svjedočio motociklista.

Vinovnik nesreće je pobjegao, ali ga je pratio motociklista na kojeg je osumnjičeni pucao i ubio ga. Osumnjičeni je takođe otvorio vatru i prema automobilu u kojem se nalazio muškarac sa ženom i dvoje maloljetne djece uzrasta tri i pet godina.

Žena 50-ih godina umrla je od posljedica ranjavanja u vozilu hitne pomoći, dok su djeca teško povrijeđena. Sada su u stabilnom stanju u bolnici, saopštila je policija. Muškarac je lakše povrijeđen.

“Koliko znamo, povrijeđeni u automobilu nisu bili namjerno upucani. Oni su samo bili ljudi koji su bili na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme”, izjavio je portparol policije Kaido Koplas, prenosi estonski list “Ohtuleht”.

Osumnjičeni nije imao dosije u policiji i imao je dozvolu za četiri puške. Prema preliminarnim podacima, osumnjičeni je bio pod dejstvom alkohola, ali još nije poznat motiv napada. 

Prethodni članakKo će biti kandidat srpskih stranaka za načelnika Srebrenice i ima li jedinstva?
Sljedeći članakOsmić: Proaktivnim i sistemskim pristupom protiv smanjenja broja stanovnika