Portal 072info

NAKON TRAGEDIJE NA DEPONIJI Grad Zenica će obići porodice i pružiti potrebnu pomoć

Dana 15.08.2016.godine oko 0845 sati zaprimljena je dojava u dispečerski centar Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica o nesretnom slučaju na širem lokalitetu RAČA pri MZ Gradišće, odnosno u zatvorenom i napuštenom pogonu RMU Zenica koji je prestao sa radom početkom devedesetih godina prošlog vijeka i u kojem je u više navrata zabranjivan rad od strane nadležnih Federalnih inspekcija.

U dojavi je navedeno da se radi o tri osobe, koje su kopale ugalj na tom području. Dispečer Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica je odmah obavijestio Hitnu pomoć i Policijsku upravu o nesretnom događaju, a istovremeno je na mjesto nesreće upućeno vatrogasno vozilo sa posadom.

Po doslasku na lice mjesta dvije unesrećene osobe su zatečene na površini, dok je treća osoba bila u jami u kojoj su kopali i iz nje izvlačili ugalj. Nijedna osoba nije davala znakove života. Po dolasku Hitne pomoći, dežurni ljekari su pokušali izvršiti reanimaciju, ali nažalost nisu uspjeli. Policija je obezbjedila lice mjesta, a dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zenica je preuzeo rukovođenje uviđajem. Istragom će biti utvrđeni detalji pod kojim okolnostima se desio ovaj nesretni događaj. Nastradali su: DŽ.S. ( 39 g.), A.A. (29 g.). i D.H. (33g.)

Nadležne službe Gradske uprave će obići porodice čiji su članovi nastradali u nesreći i pružiti potrebnu pomoć, a ovom prilikom u ime Gradske uprave upućujemo izraze sućui porodicama koje je zadesila ova nesreća.

Također, ovom prilikom pozivamo građane da poštuju upozorenja nadležnih organa.

Podijelite članak