Namir Škaljo – političko nedonošće, vijećnik u pokušaju, strastveni zaljubljenik u funkcije…

Namir Škaljo
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Političko nedonošće, vijećnik u pokušaju, strastveni zaljubljenik u funkcije Namir Škaljo, neizgledni direktor “BH Telecoma” u Zenici, najbolji je dokaz da ponekad i takvima treba dati priliku da se okušaju u politici kako bi građani vidjeli kakvima tamo mjesto nije. Doduše, Škalji je to u startu pošlo za rukom budući da nije ostvario dovoljan broj glasova na Lokalnim izborima kako bi ušao u Gradsko vijeće Zenica.

Skakao je Škaljo od sreće kada su se iz vijeća povukli Selvedina Sarajlić Spahić, bivša direktorica Doma zdravlja Zenica koju istražuje Tužilaštvo, Suad Kaknjo, zastupnik u federalnom Parlamentu koji je zaspao tokom važne sjednice, ali i Mirsad Čizmo, čime su otvorili vrata da Škaljo i njemu slični za govornicom lupaju kao Maksim po diviziji.

Doživio je tada Škaljo politički orgazam jer su ispunjene njegove bolesne pozicijske ambicije, a da je strastveni zaljubljenik u pozicije najbolje govori podatak da mu nije dovoljno što je direktor “BH Telecoma” u Zenici, ali ni to da je preko tuđih izbornih rezultata ušao u Gradsko vijeće Zenica, pa se uvalio u Džematski odbor mjesne džamije u Blatuši. Što se tiče Škaljinog morala kao člana Džematskog odbora, o tome najbolje svjedoči podatak da je ohrabrio mjesnog imama da lažira kvadraturu džamije i tako krade preduzeće “Grijanje” Zenica.

Sve navedeno nije zadovoljilo pozicijske nagone Škalje pa se uvaljuje i u Školski odbor, a koji danas koristi kao instrument da postavi svog čovjeka Muamera Karača za direktora škole, ali prije toga je želi odcijepiti ugrožavajući tako posao za 20 nastavnika – učitelja Područne škole “Musa Ćazim Ćatić” u Blatuši. Koliko je “uvažen” u Blatuši, gdje inače živi, svjedoči podatak da je zatvorio knjižaru jer su svi u širokom luku izbjegavali sve ono što je u vezi sa pozicijama gladnim Škaljom, a kojeg je jednom prilikom za govornicom najbolje opisao gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović dodijelivši mu “kompliment” Baltazar.

Iz svega navedenog da se zaključiti kako Škaljo i rukama i nogama grabi pozicije, a sve kako bi ostvario lične interese. Međutim, trebalo bi ga svakodnevno podsjećati kako mu je na izborima podršku dalo svega 2.626 građana Zenice, što najbolje govori koliko je “priznat” i ”cijenjen” u svome gradu. U rodnoj Mošćanici političara u pokušaju, Škaljo je osvojio mizernih 77 glasova, nakon čega bi se svako normalan pokrio po glavi.

Međutim, sve naprijed navedeno, činjenično i argumentovano, neće osvijestiti Škalju koji se umislio da je neka politička faca, a zapravo je odavno propao kao političar ali mu to još niko nije javio. Moguće da i ne mogu zbog kvara na telefonskim linijama… Ko zna…

Namir Škaljo
Škaljo opsjednut pozicijama

PROČITAJTE JOŠ – Drugi o Namiru Škalji:

GODISNJICA
MARKETING