Namirnice koje sportaši ne konzumiraju

s 18
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Sigurno ste se zapitali kako su sportaši tako snažni, zategnuti i kakva je zapravo njihova ishrana.

Dobri rezultati

Osim talenta, napornih treninga i vježbanja, ishrana je jedan od ključnih elemenata za održavanje forme i dobrih rezultata svakog sportaša. Ovo su namirnice koje sportaši ne konzumiraju.

Sportska gazirana pića – Ona se, možda, prodaju u skladu s fitnes ciljevima sportista, ali takva pića su prepuna vještačkih zaslađivača.

Pahuljice – Osnova onih neodoljivih šarenih pahuljica koje volite jesti za doručak jesu žitarice, ali i one sadrže velike količine šećera, pa su doslovno slatke. S druge strane, ovsene pahuljice su vrlo dobar izvor ugljikohidrata i jedan od najefikasnijih odabira za doručak.

Previše soli

Bijeli hljeb – Bijeli hljeb kao i peciva od bijelog brašna odvojena su od vlakana i kvalitetnih nutrijenata koji se mogu naći u manje prerađenom crnom brašnu i njegovim proizvodima, pa sportisti ne jedu bijeli hljeb.

Kokice iz mikrovalne – Reći ćemo samo ovo: one sadrže previše soli, velike količine nezdravih masnoća, ali i određene otrovne hemikalije koje mogu vremenom izazvati velike zdravstvene probleme.

Kada se pripremaju na drugi način, kokice su jedna od najzdravijih grickalica.