Portal 072info

Nana Azra zna što se sve može napraviti od kestena

Nana/baka Azra Barakovac ima odgovor na pitanje: Što se sve može napraviti od kestena? Slatke i slane kombinacije su nešto što ova jesenska namirnica odlično podnosi. Sve to u emisiji “Iz bakine kuhinje“ Televizije OBN.

Tradicionala jela su u posljednje vrijeme došla u fokus, jer se sve više okrećemo prirodi. Slana jela ili slastice koje su vam se od djetinjstva duboko urezale u pamćenje danas postaju specijaliteti koji nemaju cijenu. Prepoznala je to i baka/nanaAzra koja će i ove subote u 16:30h pokazati kako se kuha na starinski način. U središtu pažnje je kesten, koji popularnost dobija baš ovih dana. “Kesten nije samo sredstvo za grijanje ruku na trgovima metropola, on se može iskoristiti za spravljanje slanih i slatkih jela koja su vrlo jednostavna za pripremu, a ukusna,“ kaže Azra. Iako ga mnogi samo jedu i koriste pečenog i kuhanog, postoji niz drugih načina na koji se ovaj plod može upotrijebiti. Nana Azra će pokazati kako od kestena skuhati juhu, ispeći kolač i spremiti savršenu piletinu u zagrljaju kestena. Ovakav meni podsjeća nas kako je stigla jesen i porodična okupljana su češća i intimnija. Toplina kojom odiše ova emisija bit će nešto što će gledatelji moći osjetiti čak i preko TV ekrana.

Uživajte u pripremi i nezaboravnim okusima u kojima će uživati i vaša djeca i unuci, i po kojima će vas se uvijek sjećati!

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box