Narednih dana u BiH pretežno oblačno vrijeme, uz slab snijeg i povremenu kišu

snijeg 21
11, January, 2021, Banja Luka - The snow covered Banja Luka. Photo: Borislav Zdrinja/ZIPA PHOTO/ATAImages 11, januar, 2021, Banja Luka - Sneg u Banja Luci. Photo: Borislav Zdrinja/ZIPA PHOTO/ATAImages

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH u srijedu, 27. januara, u Bosni i Hercegovini preovladavat će umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najviše sunčanog vremena bit će na jugu zemlje. Prijepodne slab snijeg će padati uglavnom u centralnim i istočnim područjima. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -1 stepeni Celzijusa, na krajnjem jugu zemlje do 2 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4 stepeni Celzijusa, na jugu zemlje od 5 do 8 stepeni Celzijusa.

U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme zadržat će se i u četvrtak, 28. januara. U večernjim satima se očekuju slabije padavine. U nizinama kiša, a u višim područjima snijeg.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -2 stepeni Celzijusa, na krajnjem jugu zemlje do 0 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7 stepeni Celzijusa.

I u petak, 29. januara, u Bosni i Hercegovini očekuje se pretežno oblačno vrijeme. Nove padavine su moguće od poslijepodnevnih sati prema kraju dana.

Uglavnom će padati kiša, na planinama snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2 stepeni Celzijusa, na jugu zemlje do 5 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10 stepeni Celzijusa, saopćeno je iz FHMZ BiH.

Fena

Prethodni članakBiden za svog ljekara u Bijeloj kući imenovao veterana američke vojske
Sljedeći članakBorenović: Dodik je nervozan jer ne kontroliše neke institucije, mi nećemo bojkotovati izbore