‘NARODNI’ OSVOJIO SRCA SLUŠATELJA: Novo osvježenje na radijskim frekvencijama!

Narodniradio

Na frekvenciji 93.4 FM u Zenici, Kaknju, Visokom i Vitezu počeo je sa emitovanjem novi radio ‘Narodni radio’ a koji je za kratko vrijeme svoga rada osvojio veliki broj slušatelja, a što je zahvaljujući dobroj strategiji i programskoj šemi bilo i za očekivati. Tako je Narodni radio uistinu napravio pravo osvježenje na radijskim frekvencijama, a svojim pažljivim pristupom slušateljima postao je omiljena frekvencija široke mase. Budući da mnogi Zeničani i Zeničanke već uveliko pričaju o novoj zeničkoj radiostanici, razgovarali smo sa Alemom Lolićem, direktorom medijske grupe TNT u sklopu koje posluje i nova zenička radiostanica ‘Narodni radio’, koja je za svega 20 dana emitovanja postigla veliki uspjeh.

1. Šta je zapravo Narodni radio?

Narodni radio je novi zenički i bosanskohercegovački radijski brand usmjeren mlađoj populaciji. Mi smo nova radiostanica smještena u Zenici a obećavamo samo najbolju narodnu muziku uz brze vijesti, sport, show biz i servisne informacije. Uz sve to, radit ćemo redovne i atraktivne nagradne igre. Slušatelji nas za sada mogu slušati samo na frekvenciji 93.4 fm u Zenici, Kaknju, Visokom i Vitezu. Naši programeri trentuno razvijaju sajt i aplikaciju putem kojih će biti omogućeno slušanje radija te ubacivanje pjesama na listu. Važno je pomenuti da je Narodni radio dio medijske grupacije TNT koja okuplja još Radio TNT, Kanal 6 HD televiziju i nekoliko internet portala.

2. Vjerujemo kako je naziv radija pažljivo biran i da šalje neku poruku, poruka ‘narodni” bila bi…?

Postojala je određena dilema oko naziva naše radiostanice. Naime, u Hrvatskoj već postoji jako popularan Narodni radio koji radi u “narodnom” formatu ali ne emituje narodnu muziku. Mi smo dosta razmišljali o nazivu i odlučili smo se ipak za “Narodni radio”, prvenstveno da bi slušatelji odmah znali šta da očekuju od takve radiostanice. Muzika nam je narodna, vijesti su narodne, maskota je narodna, slogan je narodni (Samo najbolja narodna muzika) i sve što budemo radili bit će usmjereno narodu. Jednostavno, mi smo Narodni radio i to je naša poruka.

3. Budući da u Zenici postoji određen broj radio stanica, šta će Narodni radio izdvajati od drugih?

Da, u Zenici ima dosta kvalitetnih radiostanica sa jakom tradicijom i lojalnim slušateljima. Međutim, mi vidimo svoju priliku u našoj ciljnoj grupi, mladima (15-35 godina) koji nemaju omiljenu radiostanicu jer niko u Zenici ne pušta isključivo muziku koju većina njih voli da sluša. Mislim da se mi već izvajamo po preproznatljivom miksu “Samo najbolje narodne muzike”. A pripremamo i dosta iznenađenja u budućnosti.

4. U Zenici se program Narodnog radija emituje nešto duže od 20 dana, kakve su dosadašnje reakcije?

Imamo nevjerovatan feedback sa terena. Iskreno, nismo očekivali ovako brze i dobre reakcije javnositi. Vjerujte da već imamo svakodnevne pozive od slušatelja iako imamo samo jedan aktivan broj i to onaj za marketing službu. Narodni se već sluša po brojnim samoposlugama, centrima, restoranima, kafićima itd. Ipak, prve mjerenja slušanosti očekujemo krajem ove godine. Vjerujemo da će biti jako interesantno vidjeti kako će se Narodni pozicionirati u Zenici jer mi smo tek 10% planiranog posla na programu, promociji, nagradnim igrama…

5. Šta slušatelje može očekivati u narednom periodu?

Samo najbolju narodnu muziku, nove programske sadržaje, inovativnu web stranicu, aplikaciju, zanimljivu marketinšku kampanju i dosta nagradnih igara usmjerenih narodu. Naravno, koristim priliku da najavim i jako blisku saradnju sa Vašim portalom i zajedničke projekte u budućnosti. Moram da napomenem da smo otvoreni za saradnju sa svim zainteresovanim udruženjima, institucijama i privrednim subjektima koji nas, za sada, mogu kontaktirati na info@narodni.ba i 062 889 889.

// NAGRADNA IGRA //

U toku je i nagradna igra koju organizuje Narodni radio za svoje Facebook članove, a gdje vas očekuje interesantna nagrada. Više informacija potražite na njihovoj Facebook stranici, klikom OVDJE.

Uvjereni smo da ukoliko već sada niste imali priliku uvjeriti se u pravo osvježenje na frekvenciji 93.4 fm, da ćete to učiniti već sada i uživati uz Narodni radio!