Naši stari su vjerovali da neke stvari nije dobro poklanjati: Sat je među njima

POKLON
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Ako ste se pitali šta nije dobro nekome da poklonite za rođendan ili proslave – evo šta kažu vjerovanja.

Krenula je sezona , ubrzo će nam stići i praznici, pa ljudi uveliko razmišljaju šta će pokloniti dragim osobama za ove prilike. Kad krenete u kupovinu darova za voljene, ne zaboravite da postoje stvari za koje se vjeruje da ne treba da im poklanjate, jer privlače negativnu energiju i neuspjeh u život onog kojem ih poklanjate!

1. Oštri predmeti: Pribor, makaze, noževi i drugi oštri predmeti kao magnet privlače negativnu energiju. Možete ih kupovati sebi, ali kao poklon drugome, ipak ne.

2. Ogledalo: Vjeruje se da je u ogledalima zarobljena magija i da ih zbog toga ne treba kupovati za poklon.

Navodno, poklonjena ogledala donose nevolje u život onog ko ih dobije.

3. Medicinski uređaji: Mjerače, masažere i kućne terapije ne treba ni kupovati ni prihvatati kao poklon, je se vjjeruje da vam oni pogoršavaju zdravlje.

4. Posuđe: Ako želite da poklonite nekome šerpu ili šoljice, u svaki sud stavite po jedan novčić.

Prazno posuđe donosi siromaštvo.

Ilustracija

5. Sat: Kineski mudraci vjeruju da prihvatanje sata na poklon znači početak odbrojavanja do smrti. Također, veruju da poklonjen sat izaziva prekid odnosa ili udaljavanje.

 6. Novčanik: Isto kao sa posuđem, ni novčanik se ne poklanja prazan.

Ako poklonite prazan novčanik, privlačite siromaštvo ili gubitak novčanika, novca, dragocijenosti…

7. Biseri: Vjeruje se da poklonjeni biseri donose bolesti i gubitke u kuću. Biseri su simbol suza siročića i udovica, i baš zato je vjerovanje o poklanjanju bisera i nastalo.

 8. Šal ili marama: Donose nevolje i loše ljude u život onog koji dobija ovakav poklon.

9. Pažljivo s knjigama: Možete ih poklanjati prijateljima i rodbini, ali ne i suprugu / supruzi. Vjeruje se da ovaj poklon u braku može da privuče izdaju. Bilo da ste sujeverni ili ne, kad kupujete poklon za dragu osobu, sjetite se jednog – ono što se daje iz čistog srca i ljubavi, ne može sa sobom da nosi nesreću!