Portal 072info

NASILJE U PORODICI: U BiH četiri ubistva vlastite djece u nekoliko mjeseci!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U Bosni i Hercegovini sve češće se dešavaju monstruozna ubistva djece vlastita djeca što uznemiruje javnost, ali i jasno pokazuje da su društvu potrebne promjene, piše novinska agencija Patria.

Psiholozi upozoravaju da je porodica ključ napretka i da je temelj za budućnost. Jasmina Dizdarević, ugledna sarajevska psihologinja u izjavi za novinsku agenciju Patria kazala je ranije da je zavladalo bezvlašće i da zakon nije ono što je nekad bio, jer ljudi se više ne boje sankcija za počinjeno djelo, kada znaju da će lako proći i da je ljudski život postao bezvrijedan.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Mislim da smo zatajili u svakom smislu, od porodice, društva, posla, komšiluka itd. Mi smo izgubili sve ljudske vrijednosti koje su nas nekada činile čovjekom, a to je da smo se suosjećali s drugima, da smo slušali druge i imali smo potrebu za tolerancijom – kaže Dizdarević.

Patria podsjeća na sva mostuorna ubistva djece, a koja su odjeknula u javnosti.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

UDAVILA DIJETE

Dvadesetjednogodišnja Mevlida Mujić iz mjesta Fojhari, općina Srebrenica, nastanjena u Vogošći, 8. juna ove godine ubila je i bacilu bebu u kontejner u ulici Vilsonovo šetalište. Nakon obavljene obdukcije tijela bebe utvrđeno je da je do smrti došlo tako što je nepoznata osoba, za koju se kasnije ispostavilo da je Mujić, krpom u predjelu vrata vezala bebu i tako je udavila.

SVIREPO UBISTVO ČETVEROGODIŠNJAKA

U Hadžićima nedaleko od Sarajeva u februaru 2014. godine svirepo je ubijen Smajo Ćesir (4). Na Kantonalnom sudu u Sarajevu za ovo ubistvo i zlostaljanje djece sudi se Salihu Arnautoviću, očuhu nesretnog dječaka, Eni Lipi, majci ubijenog Smaje i Muniri i Emiru Lipi, koje se tereti da su učestvovali u ubistvu četverogodišnjeg Smaje Ćesira. Komšije su pričale da ubijeni dječak dosta ličio na svog oca te da vjeruju da ga je očuh zbog toga mrzio od samog početka i da ga je uvijek maltretirao.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

MAJKA BRANI UBICU!

Semir Velagić (26) iz Gornje Slapnice kod Kaknja optužen je da je počinio krivično djelo nasilja u porodici, usljed kojeg je umro njegov dvogodišnji pastorak Ajnur Smolo. Nesretni dječak u bolnici je podlegao povredama koje su mu nanesene, prema svemu sudeći, zlostavljanjem, iako su iz porodice tvrdili da se radilo o “padu na betonsku podlogu”. Da stvar bude gora Ajnurova majka Nejra brani svog muža i tvrdi da njenog sina nije ubio on već da je nesretni dječak pao i udario se u glavu.

UBIO DIJETE JER JE PLAKALO

Eldar Leđen (21) je uhapšen, a osumnjičen je za ubistvo svog četveromjesečnog sina, koji je umro u subotu 29. novembra zbog teških povreda glave. Slučaj ubistva četveromjesečne bebe zgrozio je javnost u BiH, a Leđen je, kako navode policijski izvori, inspektorima kazao da je u subotu čuvao sina, a supruga je bila na poslu. Htio je nahraniti dijete, a dijete nije htjelo jesti i plakalo je. To ga je iznerviralo pa je bebu bacio na fotelju. No, fotelja ima drvene drške i dijete je udarilo glavom i ostalo bez svijesti. Prema njegovoj izjavi, pokušao je djetetu dati vještačko disanje i umivao ga je, ali dijete nije reagiralo. Pozvao je suprugu i navodno joj samo kazao da dijete nije dobro.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nap.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME