Nastavak priče iz BiH: Otac objasnio zašto ne reaguje jer su mu ispred džamije pretukli sina

Nastavak priče iz BiH: Otac objasnio zašto ne reaguje jer su mu ispred džamije pretukli sina

Redakciji portala Crna-Hronika javio se samohrani otac petoro djece, Sabahudin Ahmetović iz Tuzle koji tvrdi da su mu pretukli dijete ispred džamije u Moluhama.

Kako kaže, pretukao ga je 40-godišnji muškarac dok su dijelili bajramske paketiće.

Umjesto paketića za Bajram, njega pretukli!

“Bio u džamiji, klanjao je bajram namaz. Hodža mu je rekao da dođe (jučer) da dobije bajramske paketiće, da dobije on i njego brat. On kad je došao po paketiće, prišao je jedan čovjek sa leđa mom sinu. Taj čovjek je imao najmanje 40. godina.

Prišao je mom djetetu i uhvatio ga za vrat i iznio ispred džamije ispred škole kojom upravlja efendija iz Moluha. Tu ga je istukao, udario pesnicama u stomak. 14-godišnjak je poslije UKC-a završio na psihijatriji.

“Znam ko je to učinio.

Kakav je to i efendija. Ja njega pitam, da mi da ime i prezime tog čovjeka. On nije htio da mi da. Pravi se da ne zna. Ja sam svoju djecu dao u toj džamiji, kod tog čovjeka u mekteb. I za vrijeme mekteba, umjesto da djeca uče tu šta se treba učiti, oni su puštali muziku od Bake praseta. Znam da je smiješno a i žalosno. Odmah sam djecu ispisao iz mekteba.

Danas je dijete opušteno iz bolnice sa lakšim tjelesnim povredama. Policija PS Miladije obavila sa djetom razgovor i doznali smo koje djete udaro. Policija PS Miladije je svoje odradila svoje, sad preuzima kriminaistička policiji. Admir B. će biti saslušan i predat na sud. Da žene nisu reagovale dok je moje dijete od 14-godina tukao, sve bi završilo tragično. Hvala još jednom majkama koje su spasile moje dijete koje je bilo pizvano da primi bajramske paketiće i na kraju bude napadnut pred džamijom i efendijom.

Ovi koji budu komentirali, ja bih njemu ovo uradio, ja bih njemu ono uradio. Iskreno ne bojim se, Allaha mi da je 50. ljudi tamo. Ali ja kad bih sada uradio neki belaj, meni bi djeca završila u domu a ja u zatvoru. Bolje mi je da progutam nekad, samo da djeca imaju babu pored sebe”

Pogledajte ispovijest samohranog oca Sabahudina Ahmetovića za portal Crna-Hronika.  Cijeli slučaj prijavljen je policiji MUP-a TK

“Jedna gospođa je naletila i vidjela šta se dešava i odmah reagovala. Hvala joj. Da nje nije bilo, možda bi se to i tragično završilo. Bila su tu još djeca koja su to sve vidjela. Ja sam efediju pitao da mi da ime i prezime tog čovjeka. Saznao sam da je njegov komšija. On mi nije htio dati.

Navodno se sve dogodilo jer je muškarac optužio moje dijete da mu je uzelo 11 KM. Sve to kad se izdešavalo, efendija je uzeo moje dijete za ruku i odveo ga u dvorište džamije, derao se na dijete i rekao “Nemoj da te ja sad udarim pesnicama”.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS